Најновије

ДОДИК: Са Америком и Британијом нема сарадње – чекамо глобалне процесе и промене

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да са Сједињеним Државама и Великом Британијом нема сарадње јер је њихов циљ унитарна БиХ која не одговара српском народу и да зато треба сачекати глобалне процесе и промене.

Додик је нагласио да је Република Српска стабилна, али да дели судбину глобалних процеса и има одређене проблеме због сталних затварања доступа финансијским институцијама.

Али, извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, а оно што је сигурно - Република Српска неће изгубити - рекао је Додик.

Он је додао да му је посебно драго што је новинарка АТВ-а данас на годишњој конференцији за новинаре у Москви председнику Русије Владимиру Путину поставила питање о томе.

- Путин је веома директно рекао шта има да каже. Ми смо веома мала заједница. У Републици Српској сада не преноћи више од 900.000 људи, без обзира што нас има по попису 1.100.000 и та мала заједница је на мети глобалног процеса који се зове развлашћивање Републике Српске од западних земаља, пре свега Америке и Британије - рекао је Додик.

Председник Републике Српске је поручио да с њима нема сарадње, већ да треба сачекати глобалне процесе и промене.

- Ми желимо да овде са нама једнако слободно живе и Бошњаци и Хрвати - рекао је Додик.

На годишњој конференцији за новинаре Путина у Москви новинарка АТВ замолила је председника Русије да прокоментарише ситуацију у БиХ која је компликована јер је под страним протекторатом.

Путин је одговорио да будућност Републике Српске и БиХ треба да одређују људи који тамо живе, без обзира на то каква решења покушавају да им наметну.

РУСКА АРМИЈА УДАРИЛА ПО БОКОВИМА! Украјинска армија бежи главом без обзира (МАПА)

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА