Најновије

ИЗРАЕЛ ОБАВЕСТИО САД! Ваздушни напади и копнена операција готови за две, три недеље

Један званичник САД упозорио је да завршетак треће фазе копнене операције не значи крај борби, али ће довести до смањења њиховог интензитета, преноси "Си-Би-Ес њуз".

Тренутна фаза израелске копнене операције против Хамаса у Појасу Газе требало би да буде завршена за две до три седмице, јавља "Си-Би-Ес њуз" позивајући се на два америчка званичника.

Према речима тих званичника, тренутна фаза офанзиве против Хамаса обухвата "тешке ваздушне нападе и велику копнену операцију".

Како наводи амерички медиј, један званичник САД упозорио је да завршетак треће фазе копнене операције не значи крај борби, али ће довести до смањења њиховог интензитета, мање бомбардовања и фокусирања на прецизније ударе, док Израел гони преостале вође Хамаса.

На састанку с америчким саветником за националну безбедност Џејком Саливеном 14. децембра, израелски министар одбране Јоав Галант предвидео је да би следећа рунда напада могла бити дуга, рекавши да ће рат "трајати више од неколико месеци".

Истовремено, амерички председник Џозеф Бајден позвао је Израел да заштити цивиле током војне операције против Хамаса а раније ове седмице, он је упозорио да влада израелског премијера Бењамина Нетанијахуа губи међународну подршку због неселективног бомбардовања у густо насељеној регији, известио је "Си-Би-Ес њуз".

СУКОБ У ВРХУ ЕУ: Орбан напустио салу, Шолц га молио да се удаљи, Мађарска не жели Украјину

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА