Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ИМА ПОРУКУ ИЗ КИЈЕВА: После Путина има и он шта да каже

Украјински председник Володимир Зеленски изразио је данас оптимизам у погледу добијања додатне америчке помоћи, која је недељама блокирана због застоја у Конгресу Америке.

 Зеленски је то изјавио након што је први пут посетио војно седиште Америке у Висбадену у Немачкој, где је неколико сати разговарао са америчким војним командантима у Европи, пренео је АП.

„Очекујемо да ће амерички Конгрес ускоро усвојити кључну одлуку да настави виталну подршку Украјини”, рекао је Зеленски. Америчка европска команда саопштила је да је са украјинским председником разговарано о задовољењу хитних потреба Украјине на бојном пољу и о текућој обуци украјинских снага, која се одвија у Немачкој и на неколико других локација у Европи и Америка.

Агенција наводи да је база у Висбадену седиште америчке војске у Европи и Африци, одакле савезнички лидери координирају испоруку оружја и друге помоћи Украјини у рату против Русије, напомиње АП. Представници неких од 50 нација, које пружају помоћ Украјини, раде у тамошњем оперативном центру, како би утврдили шта ће свака земља послати и како и када че то бити испоручено, преноси Танјуг.

РУСКА АРМИЈА УДАРИЛА ПО БОКОВИМА! Украјинска армија бежи главом без обзира (МАПА)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА