Најновије

ПРЕДИЗБОРНА БУКА: Угрожен изборни материјал!?

ГИК на ногама...

Изборни материјал у потпуности је безбедан, поново је данас саопштила Градска изборна комисија (ГИК) у Београду и истакла да паушалне и нетачне изјаве појединих њених чланова шире непотребну панику и могу да наруше поверење грађана у изборни процес.

"Градска изборна комисија је приморана да, због истините, правовремене и објективне информисаности грађана, реагује на изјаву једног члана ГИК-а у вези са чувањем изборног материјала након спроведених избора", наводи се у саопштењу.

ГИК је, како се наглашава, у обавези да обавести јавност да је изборни материјал потпуно безбедан, те да се све време чува у потпуности у складу са свим процедурама.

"Изборни материјал чува се и обезбеђује у складу са законом и досадашњом праксом, уз примену свих физичко-техничких мера. Просторије за одлагање изборног материјала су под видео надзором, закључане, запечаћене и чуване од стране професионалног обезбеђења, припадника комуналне милиције и Министарства унутрашњих послова", прецизира се у саопштењу.

ГИК напомиње да овим путем жели да још једном увери све грађане да нема места никаквим сумњама у вези са чувањем изборног материјала, те да су овакве изјаве опасне и могу унети непотребну и нерационалну панику међу бираче.

Како се додаје, битно је напоменути да Мисија Канцеларије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за демократске институције и људска права – ОДИХР, никада није имала ниједну примедбу на чување изборног материјала након спроведених избора.

"Управо из тих разлога, ГИК се још једном оглашава, како не би дозволила да овакве изјаве, које су у потпуности нетачне, уруше поверење грађана у изборни процес. Оне такође могу нанети штету и нарушити углед Градске изборне комисије, управе Града Београда, свих запослених у стручној служби, као и свим актерима укљученим у рад Градске изборне комисије, те тако и самом члану који овакве паушалне изјаве износи у јавност", истиче се у саопштењу.

Понављамо још једном да бирачи немају никаквог разлога за бригу, те да ће сваки њихов глас бити сачуван и евидентиран на исправан начин, поручују из ГИК-а.

Прочитајте ОВДЕ о почетку краја Украјине 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА