Најновије

ЂИЛАС НАПАО НАПРЕДЊАКЕ, АЛИ И ЕВРОПСКУ УНИЈУ: ЕУ назвао лицемерима - тражи ванредне изборе!

Драган Ђилас, лидер ССП-а, у интервјуу за новинску агенцију Фонет, напао је актуелну власт, председника Србије, Александра Вучића, али и Европску Унију, што је изненађујући тон обзиром да ССП спада у блок "еврофанатичних" странака.
Ђилас

Ђилас

На опаску да се помињу немачке гаранције за безбедно рударење литијума, Ђилас је одговорио да Немачка никакве гаранције није дала, нити у Србији може нешто да гарантује.

Европа према нама има доста лицемеран став већ деценијама и ми, који смо заиста заговорници чланства Србије у Европској унији (ЕУ), врло често имамо утисак да се они максимално боре да грађани Србије буду против тога, предочио је Ђилас.

Он је одбацио позив председнице Скупштине Србије да опозиција у парламентарној комисији учествује у дијалогу о литијуму и поново захтев да се одржи посебна седница Скупштине о овој теми, како би што већи број грађана чуо све аргументе против рударења лтијума.

Нажалост, живимо у земљи у којој је дијалог немогућ и зато власт мора да се ресетује и врати на бар минималне демократске постулате, омогући слободу говора, другачије медије и да РТС буде отворен, рекао је Ђилас. У Скупштини сам позвао све Србе, али и све грађане Србије, да се ујединимо око Устава Србије и око закона и да, на основу тога, покушамо да сменимо власт, поновио је он и оценио да је обнављање приче о рударењу литијума саада за то најбољи повод.

Упитан на који начин мисли да принуди власт на ванредне парламентарне изборе, Ђилас је признао да је то веома тежак процес када нема демократије, али је истакао да сваки протест на улици и свака борба у парламенту представљају притисиак, који обично на крају дају резултат, посебно у земљама које су формално кандидати за ЕУ, па минимум нечега морају да поштују.

Својим очима видимо распад сваког система у Србији. Наравно, Вучић због тога има све мању подршку, али му медији доносе могућност да влада, као и његова организација, „која подсећа на нека времена којих не желимо да се сећамо“, указао је Ђилас.

Ђилас наводи у интервјуу да је реално очекивати ванредне парламентарне изборе у другој половини следеће године или у 2026. години.

Прочитајте ОВДЕ о новим Куртијевим сплеткама

Извор: Правда / Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА