Најновије

„Можда грешим“: Мудрости из живота будистичког монаха

Бестселер Сандеј тајмса у издању Вулкан издаваштву

Фото: Вулкан

У шведској сензацији „Можда грешим“ Бјерн Натико Линдеблад, бивши шумски монах, дели своје савете о томе како се суочити са неизвесношћу и сумњом, које представљају природни део живота. Прожимајући свакодневицу срцем, грациозношћу, али и благим хумором, ова књига ће свима помоћи да се снађу у стварности савременог живота.

Ми не бирамо своје мисли. Ми не контролишемо облик који попримају. Можемо само да бирамо да ли ћемо им веровати или нећемо.

Често мислимо да разумемо оно што се дешава око нас и да можемо одредити пут којим иде наш живот. Али углавном се ствари не одвијају тако, заправо – то се догађа врло ретко. Питање које се стога нужно намеће јесте: шта нам то може помоћи да адекватно одговоримо на развој животних догађаја? Да живимо слободно, останемо скромни и нађемо утеху у тешким временима?

Можда грешим је књига о човековом духовном путовању кроз сопствене унутрашње неистражене пределе. Приповеда о Бјерновом путовању на које је кренуо као будистички монах, са усмерењем на све веће висине мира, љубави и слободе. Али, као у свим добрим причама, овде се осликава и нешто општељудско. Нема циља, нема величанственог закључка – само људска душа која се буди у својој инхерентној слободи, значају и радости, и чини то што конкретније и што реалније у свакодневном животу. – Предговор (одломак)

„Са нашим потенцијалом да одржимо ум у мирном стању, могуће је остати оптимиста при суочавању с потешкоћама. Бјерн Натико Линдеблад, бивши шумски монах, прича о свом искуству обуке да правилно усмерава своје мисли, које може користити свима.“ – Његова светост далај-лама

„Ово је подсетник – пун љубави и веома људски – на то ко и шта гледа кроз ваше очи и како можете живети баш од те светлости, сваким даном све више и више.“ – Адијашанти

Бјерн Натико Линдеблад је рођен 1961. године. Био је економиста, предавач и будистички монах. Завршио је Стокхолмску школу економије и осамдесетих година је радио у струци, да би деведесетих одустао од каријере одлучивши да постане шумски будистички монах. Монашки живот је напустио у октобру 2008. године и вратио се у родну Шведску, где је држао предавања и медитације. У септембру 2018. године дијагностикован му је АЛС. Преминуо је 2022. у шездесетој години.

Књига „Можда грешим“ доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА