Најновије

ПЕНТАГОН СЕ СПРЕМА! Планирају да објави почетак специјалне операције

Амерички министар одбране Лојд Остин, током своје турнеје по Блиском истоку, објавиће о покретању операције "Чувари просперитета" за сузбијање претњи које долазе од Хута у Црвеном мору, пише портал The War Zone, позивајући се на представника Пентагона.

„Остин, који ће посетити регион почетком следеће недеље заједно са председавајућим Заједничког штаба ваздухопловних снага, генералом Брауном, најавиће покретање операције Prosperity Guardian… Ово је међународна операција која има за циљ обезбеђивање међународне поморске безбедности“, цитира портал званичника.

Дан раније, разарач Карни оборио је 14 дронова који су летели ка трговачком броду у Црвеном мору. Према речима америчке команде, дронови су летели из подручја Јемена које контролишу Хути.

Средином новембра, шиитски покрет Ансар Алах (Хути) који контролише север Јемена упозорио је да ће изводити нападе на све бродове, повезане са Израелом у Црвеном мору и позвао друге земље да повуку своје посаде са њих. Након овога, неке бродарске компаније су одлучиле да обуставе транспорт кроз Суецки канал.

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА