Најновије

ЗАЛУЖЊИ УВЕРАВА: Нема застоја на фронту

Начелник украјинске војске Валериј Залужњи изјавио је да ситуација на линији фронта није доспела у ћорсокак.
Залужњи (Фото: Скриншот)

Залужњи (Фото: Скриншот)

Одговарајући на питање да ли сматра да је ситуација на ратишту застој, он је одговорио "не“, пренели су украјински медији.

Залужњи је одбио да коментарише да ли ће Украјина наставити контраофанзивне операције током зиме због осетљивости ствари, пише Ројтерс.

Украјинска безбедносна служба покренула је иначе истрагу о уређајима за прикупљање информација пронађеним у канцеларијама које је у будућности требало да користи Валериј Залужњи, главнокомандујући украјинске војске.

Истрага је покренута по члану кривичног закона Украјине о "противправном стицању, продаји или коришћењу посебних техничких средстава за прикупљање информација", саопштила је безбедносна служба на платформи Телеграм.

"Наглашавамо да уређај није пронађен у канцеларији Залужњег, већ у једној од просторија које би у будућности могао користити за рад", додато је у сапштењу безбедносне службе, где је наглашено да тај уређај није био у оперативном стању.

Залужњи и председник Украјине су у конфронтацији у вези са ратом са Русијом, јер генерал тврди да сукоб улази у фазу која би дозволила Москви да обнови своје војне снаге, с чим се Зеленски не слаже.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић каже о понављању избора у Београду

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА