Најновије

ВУЧИЋ УПОЗОРИО ИЗ МОСКВЕ: Неки много раде на дестабилизацији Западног Балкана!

MOСKВA - Српски премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас у Mоскви да Србиjа неће уводити санкциjе Русиjи, а на маргинама бизнис форума поручио jе да jе очигледно да неко улаже много напора у дестабилизациjу односа на Западном Балкану. Mеђутим, додаjе, Влада Србиjе чини све и успева да очува мир и стабилност у нашоj земљи.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премиjер jе, отвараjући Пословни форум представника више стотина српских и руских компаниjа, подсетио да jе Србиjа jедна од ретких земаља коjа ниjе увела економске санкциjе Русиjи и поручио да ће то остати политика владе Србиjе, коjа неће мењати политички и економски однос према тоj земљи. Вучић jе истакао да jе данашњи бизнис форум показатељ велике заинтересованости Србиjе и Руске федерациjе за развоj међусобне економске сарадње и поручио да jе то одлична могућност да се предузетници упознаjу с пословним могућностима у обе земље. Вучић jе подсетио да Србиjа и Русиjа имаjу дугу историjу приjатељских односа и да jе то добар темељ за jачање економских веза. "Наша влада жели да подржи ту сарадњу. Oко 1.000 компаниjа у руском или делимично руском власништву већ послуjе у Србиjи у различитим гранама и то jе потврда траjности наших економоских веза", рекао jе Вучић. Премиjер jе нагласио да jе Русиjа jедна од три наjважниjа спољнотрговинска партнера Србиjе и поручио да влада даjе подршку инвеститорима и компаниjама коjи желе да послуjу у нашоj земљи. "За нас jе важно да видимо како можемо да привучемо више руских инвеститора али и да обезбедимо више српских инвеститора на руском тржишту", рекао jе Вучић. Србиjа се на наjновиjоj Дуинг бизнис (Doing Business) листи Светске банке Србиjа данас налази на 59. месту, што jе напредак за 32 места у односу на прошлу годину и показатељ да Србиjа пружа озбиљан и сигуран пословни амбиjент, прецизирао jе. Председник српске владе jе подсетио да jе Србиjа jедна од ретких земаља коjа ниjе увела економске санкциjе Русиjи и поручио да ће то остати њена политика владе Србиjе коjа неће мењати своj политички и економски однос према тоj земљи. Вучић jе додао да се Србиjа не плаши тешког рада већ нестабилности коjа може да дође споља, из региона и на друге начине и указао на ситуациjу у Црноj Гори, Mакедониjи и у Приштини. "У таквом окружењу Србиjа jе веома стабилна", нагласио jе Вучић. Oн jе додао да jе нашоj земљи веома важно да развиjе односе у области туризма и да ће Србиjа морати да уложи много више кад jе реч о обнови бања. Према његовим речима, за Србиjу jе важан заjеднички наступ са Русиjом на трећим тржиштима због чега jе, како jе рекао, Србиjа дошла с понудама за руску наменску индустриjу. "По том питању смо мали у односу на Руску федерациjу, али тако и jедни и други можемо да остваримо jош боље резултате. Броjчано смо мала земља, али морамо да штитимо своj суверенитет и териториjални интегритет. Aко неко у окружењу набавља лансирне рампе за балистичке ракете, Србиjа мора да има решење", рекао jе Вучић.
Прочитајте још:А САДА И ЗВАНИЧНО: Девенпорт признао да ЕУ више није статусно неутрална наспрам КосоваКиф: Србија да усклади спољну политику са ЕУЈАВЉА СЕ ПРЕПРЕКА: Има ли Србија пара за руско оружје?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА