Најновије

На Западу немамо пријатеље

Пише: Раденко Тадић

У овим турбулентним временима која су започела ратом НАТО-а са Руском Федерацијом у Украјини и новим ратом између Израела и Палестине долази до почетка краја англоамеричке доминације у свету и доласка новог система вредности у међународним односима, који промовишу Русија и Кина формирајући нове савезе са земљама које ће делити заједничке вредности засноване на међународном праву. Овом савезу званом БРИКС приступају многе земље које виде своју шансу да коначно буду своје на своме без стране доминације и окупације уз примену силе и непоштовања међународног права и одлука Савета безбедности ОУН. Овај процес је незаустављив. Оне државе које на време схвате шта се догађа и шта ће се дешавати у предстојећем времену одредиће своју политику и наћи своје место у новој прерасподели снага и економској моћи на нашој планети.

Србија се нашла на ветрометини са жељом да буде неутрална осуђујући специјалну операцију Русије у Украјини и не уводећи санкције Русији, које Запад упорно тражи, а истовремено од Србије тражи признање Космета као посебне државе. Русија је вратила Крим као свој историјски део на којем живи доминантно руски народ у Украјини, као и у осталим деловима који су се референдумом изјаснили за припајање матичној држави. Нама су САД и ЕУ отеле Космет, за који је Савет безбедности ОУН својом резолуцијом потврдио да је то део територије Србије под привременом управом Кфора. Србија нема ту војну снагу да званично уради што и Русија. Према томе, нема битне разлике у позицијама Космета и Крима на којима се упорно инсистира и у нашој политици. Наша политика заснована на уласку у ЕУ више нема никаквог смисла, јер је она под колонијалном управом од стране САД. Сви западни званичници улазак Србије у ЕУ повезују с признањем Космета. Србија мора да се пресабере и да тражи савезника у Руској Федерацији, Кини и БРИКСУ и то што пре, да касније не буде сувише касно. Да би сачувала своју територију и своје националне интересе треба што пре да уђе у савез ОДКБ, где би се коначно ослободила свих претњи уцењивања.

Што се тиче наше садашње политике изгледа да се о томе не размишља, већ се чине потези који ће нас удаљити од једино исправног решења. Ми на Западу немамо пријатеља јер је свака невоља долазила с те стране.

Прочитајте ОВДЕ чланак митрополита симферопољског и кримског Тихона о руском цару Николају Другом

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА