Најновије

ШЕФ УКРАЈИНСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИО: Нико више не жели да иде у рат- Одазив је нула

Како су пренели украјински медији, начелник Главне управе обавештајних служби Министарства одбране Украјине Кирил Буданова дао је изјаву поводом принудне мобилизације.

„Сви који су желели дошли су у првој половини године. Кога сада зову? Нажалост, овде неће бити одговора. Ако не нађемо мотивацију за ове људе, онда ће ефикасност оних који су позвани на силу или по законским нормама бити нула. Што се у суштини и дешава у последње време“, рекао је он.

Будановски је истовремено додао да ће се присилна мобилизација у Украјини наставити.

У Украјини је од фебруара 2022. на снази режим ванредног стања и општа мобилизација. Мушкарцима између 18 и 60 година забрањено је напуштање Украјине. За избегавање служења војног рока запрећена је казна затвора до пет година.

Позиви на служење војног рока могу се уручити на различитим местима. Било је много снимака како то раде на улицама, бензинским пумпама и кафићима, где се мушкарци затварају и насилно одводе у војне канцеларије.

Позив не мора нужно доставити представник војне службе, то могу учинити и руководиоци предузећа у којима регрут ради, управници стамбених зграда, представници кућних одбора и други службеници.

ЗЕЛЕНСКИ ОТКРИО У КАКВОМ ЈЕ ОДНОСУ СА ЗАЛУЖНИМ! Војска тражи мобилизацију још пола милиона људи

Извор: Вебтрибуне.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА