Најновије

АЛЕКСИЋ ИСПРОЗИВАО ВУЧИЋА: Никад ништа ниси радио, а продајеш памет - ти си злочинац и кукавица!

„Грађани Србије су под репресијом режима, али не смеју да ћуте јер једино вреди у човеку слобода, а власт треба да се плаши руке правде која долази јер ће морати да вратите све што су покрали“, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља“ (СПН) Мирослав Алексић на конвенцији СПН-а у Трстенику.

Он је напоменуо да су грађани под притиском у државним предузећима и приватним предузећима, те да ће коалиција СПН увести систем у којем ће сви грађани бити једнаки и неће бити једна бахата група људи која живи изнад свих.

- Насиље које трпимо никад до сада није виђено, имамо то насиље на послу, у школи, имају га и пољопривредници у Баваништу када их блокирају неки батинаши и насилници, има насиља и у привреди, када се плашите да ли ће послаће вам инспекцију ако нисте прикупили довољно капиларних гласова – рекао је Алексић.

Он је навео да је главни генератор насиља у Србији Александар Вучић, који не пролази кроз конференцију а да се не понаша насилно према новинарима и свима који треба да га слушају.

- Човјече, свима си се увалио на главу, ти си предсједник државе, немој ми кукати, ради или се криј. У Србији има много паметнијих и способнијих људи од вас – рекао је Алексић.

Он је подсетио да Вучић никада ништа у животу није урадио, а да продаје интелигенцију као да све зна.

- Једино што зна је да манипулише, води кампање и лаже. Никада у историји Србије није владао већи лажов – рекао је Алексић.

Говорећи о Трстенику, Алексић је подсетио да је био на власти до 2016. године са визијом „Трстеника на мапи Србије”.

– Желео сам да о Трстенику причају домаћини, лигњари, повртари, виноградари, о привреди Трстеника и Петолетке, која је некада била мотор развоја овог дела Србије, да се говори о свим потенцијалима Трстеника. – рекао је Алексић.

Он је навео да је тада у Трстеник дошла власт, због чега је општина стала.

– Млади одлазе из Трстеника и Србије јер им се ништа не нуди, јер је на власт дошао друштвени талог који државу види као плен, само гледају како да им буде добро – рекао је Алексић.

Он је напоменуо да је Петолетка требало да буде стратешко предузеће Србије, а да је отишла у стечај неосновано, због неспособне и корумпиране власти.

– Натерали су раднике да узму отпремнине и дају отказ, рекли да ће се направити нова фирма, а данас имамо шта имамо – хале одлазе једна по једна, стечајни управници све продају, једино је остало приватно предузеће у наменској производњи у којој људи једва примају минималац - представио је Алексић.

Он је подсетио Трстеничане на симбол те општине, ресторан Клуб, који је продат и на његовом месту отворена продавница.

– То што данас живимо у Трстенику, људи живе широм земље. Дошла су нека мрачна времена, људи на власти су уништили све у овој земљи. Прво су уништили све институције, нема правосуђа, нема полиције и ради ко шта хоће – рекао је Алексић.

Он је истакао да се коалиција СПН залаже за довођење правде у Србију, пре свега кроз испитивање свих лидера у правосуђу и преиспитивање њихове повезаности са корупцијом и криминалом.

- Пре свега долазимо по Загорку Доловац и Ненада Стефановића. Онда ћемо формирати специјално тужилаштво за корупцију и тужилачку полицију, да видимо како су те огромне милијарде стечене – најавио је Алексић.

“Србијом влада злочинац“, рекао је Алексић, али и „кукавица која за 11 година власти није скупила храбрости да са неким размени аргументе“.

- Не сме да се појави нигде, али зато свакодневно седи на Пинку и Хепи, које прати одузимање националних фреквенција јер крше закон - рекао је Алексић.

Он је рекао да су те две телевизије промениле ткиво Србије.

– Данас се у Србији не цене ни професор, ни лекар, ни научник, ни пољопривредник, ништа што би једно друштво требало да цени. Данас старлете, криминалци, ријалити звезде и некакви бизнисмени који возе скупе аутомобиле, купују зграде, хотеле и раде шта хоће без икаквих санкција – рекао је Алексић.

Он је подсетио да је СПН коалиција партија и грађана који имају међусобне разлике, али који су се окупили да се боре за Србију у којој ће свако дете бити безбедно и у којој ће се поштовати просветни, здравствени и пољопривредни радници.

- Немојте да седите до 17. децембра, разговарајте са комшијама и пријатељима, али онима који су заслепљени нека одмахну главом и виде како данас живе - поручио је Алексић.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА