Најновије

АМАНЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Прогласите окупацију Косова и Метохије ако дође до овога! (ВИДЕО)

Одмах сутрадан после избора објављено је да је Герлингер, као иннвеститор који је приватизовао кланицу у Сремској Митровици и добио силне подстицаје за запошљавање стотина радника, затворио процес производње, изјавио је професор доктор Миладин Шеварлић, аграрни економиста гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Миладин Шеварлић (Фото: Јутјуб)

Он је позвао фонд ПИО да објави податке о томе колико је било запослених радника у тој компанији, и да видимо да ли је испуњен угвоор о броју запослених.

- Јер сам имао информацију да Герлингер није запослио толико људи за колико је добио субвенције. А иако су били у Срему, у центру свињске индустрије, углавном су увозили свињско месо, а мање откупљивали – открио је професор Шеварлић.

Он је изнео податак да је афричка куга била превара, јер Румунија и Бугарска, преко којих су наводно стизале дивље свиње „заражене“ афричком кугом, нису уништавале свој фонд домаћих свиња. Такође је одговорио и на питање, ако краве прде и подригују и тако стварају метан, да ли штале експлодирају кад сељак уђе и упали шибицу.

Говорећи о Косову и Метохији и грађанима који су милом или силом гласали за листу која се бави предајом јужне српске покрајине, подсетио је да је “Маја Гојковић једна од троје најкривљих људи за угрожавање територијалног интегритета Србије“.

- Она је као председник Скупштине Србије распустила све органе локалне самоуправе на Космету, а није истовремено раписала нове изборе. Тако је укинула институције Републике Србије на територији Косова и Метохије – указао је он на грехе једне од функционрки Српске напредне странке.

Коментаришући изјаву Владимира Билчика, члана Европског парламента, да сада треба Србија да више не прави превремене изборе како је ти изборни циклуси не би ометали прилико посла испуњавања услова за приступање Европској Унији, те да ли та порука значи да треба оставити Александар Вучића на миру да финализира предају Косова и Метохије, Шеварлић је потврдио да то значи то.

- Он треба да финализира предају или продају. И то није издаја, не слажем се да је Александар Вучић издајник. Издајник може да буде сваки грађанин, а председник и представници неких других институција, полажу заклетву. А они који полажу заклетву у том случају нису само издајници него велеиздајници – закључио је професор.

Шеварлић је изнео податак о томе како су врх СПЦ и патријарх Павле пар година пре његове смрти донели одлуку да треба прогласити окупацију Косова и Метохије уколико се одређене околности догоде. О томе на какве се околности мислило, и шта је са том одлуком патријарха Павла данас, погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА