Најновије

НИ КОМШИЈЕ ИХ НЕ ВОЛЕ: Није само Вучић поражен на свом бирачком месту, убедљиво изгубили Брнабић, Шапић и Мали

Водећи људи Српске напредне странке на својим бирачким местима нису могли да освоје поверење комшија, а на изборима их је убедљиво победила листа “Србија протов насиља”.

Председник Александар Вучић, који се на овим изборима није кандидовао ни за једну функцију, али је ипак био носилац СНС листе, на свом бирачком месту имао је најмање гласова, у односу на друге страначке колеге. Коалиција “Србија против насиља” освојила је чак 55,38 одсто гласова.

Српска напредна странка у изборној ноћи славодобитно је објавила да су “апсолутни победници” избора.

Међутим, званични подаци Републичке изборне комисије (РИК) показују да водећи напредњаци у Србији, нису баш “омиљени” код својих комшија.

На бирачким местима на којима су гласали, грађани су својом изборном вољом исказали да више поверења имају у опозицију са листе “Србија протов насиља”.

Према подацима РИК-а, највећи губитник на свом бирачком месту је управо председник Србије Александар Вучић.

Он је гласао на бирачком месту 140 на Новом Београду, а листа коју је предводио освојила је 293 гласа. С друге стране, опозиција “Србија против насиља” добила је 741 глас. Претворено у проценте, Вучић је имао свега 21,9 одсто, док је опозиција доминантно однела победу са 55,38 процената.

Ништа боље нису прошли ни Ана Брнабић, Синиша Мали и Александар Шапић.

Премијерка у техничком мандату освојила је само један глас више од председника, односно 294.

Она је гласала на бирачком месту 34 у Школи за дизајн на Дедињу, а и њене комшије такође су у највећем броју гласале за опозицију са листе бој 7.

“Србија против насииља” је у премијеркином комшилуку добила 435 гласова и освојила победу с 43,98 одсто у односу на напредњачких 29,73.

Синиша Мали “добацио” до 20 процената

Бивши министар финансија је на свом бирачком месту успео да освоји тек 261 глас, што је у коначном сабирању изборних резултата 20,42 одсто.

Он је гласао на општини Звездара на бирачком месту број 2 у Београдској пословној школи, а грађани који припадају том истом месту, у највећем броју подржали су опозицију.

Листа “Србија против насиља освојила је 646 гласова, односно 50,55 одсто гласова изашлих бирача.

Шапић изгубио и на градским и на парламентарним изборима

Александар Шапић који је на овим изборима претендовао да добије нови мандат градоначелника Београда, није имао подршку грађана на свом бирачком месту, ни на парламентарним, ни на Београдским изборима.

Листа “Србија не сме да стане”, на бирачком месту 119 у Основној школи “Борислав Пекић” на коме гласа и Александар Шапић, освојила је 341 глас, а опозиција “Србија против насиља” 485.

У процентима СНС је на том месту добила 30,2 одсто, а опозиција 42,96 процената.

Шапић се није “прославио” ни на изборима за Београд, па је као кандидат за будућег градоначелника добио 382 гласа, док је на Шапићевом бирачком месту Владимир Обрадовић, као кандидат опозиције за градоначелника, освојио 487 гласова.

Заробљавање плаћеника из Пољске на фронту код Херсона (ВИДЕО)

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА