Најновије

ОДГОВОР КРЕМЉА НА КИЈЕВСКУ ''ФОРМУЛУ МИРА'': То је апсурдно!

Кремљ сматра да тема преговора Русије и Украјине тренутно није релевантна јер нема основа за такве разговоре, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков и одбацио као апсурдне покушаје да се пронађе "формула мира" за Украјину без учешћа Русије.

Кремљ (Фото: Pixabay)

Песков је новинарима, поводом изјаве украјинског председника Владимира Зеленског да питање преговора са Русијом тренутно није релевантно, рекао да нису испуњени предуслови за преговоре Русије и Украјине јер је, како тврди, "на инсистирање Велике Британије, Украјина напустила преговарачки сто".

Он је истакао да је Кијев увео и забрану преговора са Русијом, преноси руски Интерфакс. Песков је назвао апсурдним покушаје да се постигне решење за Украјину помоћу "формуле мира", коју је предложио Кијев, и оценио да она нема потенцијал за било какав резултат без учешћа Русије.

"Они покушавају да пронађу 'формулу мира' без учешћа Русије. У најмању руку, ово је апсурдан процес. Озбиљно, ово је процес који нема потенцијал да донесе било какве резултате", рекао је Песков коментаришући изјаву Зеленског о ослањању на "формулу мира" за решавање сукоба.

Зеленски је недавно, на конференцији за новинаре поводом краја године, рекао да питање преговора са Русијом данас није релеватно.

"Имамо формулу мира. То је данас једина радна формула", рекао је Зеленски. Украјинска "формула мира" састоји се од десет тачака, и у њој се позива на повлачење руских снага, прекид непријатељстава и обнављање украјинских граница са Русијом из времена пре рата.

Зеленски је у октобру 2022. године потписао указ којим је перспектива било каквих преговора Украјине са руским председником Владимиром Путином формално проглашена "немогућом".

Снимак мобилизације Хута за Појас Газе погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА