Најновије

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Запад нас игнорише, морамо прећи на план Б

Ако Запад престане да финансира Украјину следеће године, мораће да користи „план Б“, рекао је саветник Владимира Зеленског, економиста Олег Устенко, у програму ТВ канала „Рада“.

„Ако првих дана јануара нема подршке, то значи да треба да идемо на „план Б“. „План Б” може да буде вишеслојан, али верујем да ће на почетку бити довољно да се окренемо домаћем тржишту за задуживање капитала“, објаснио је он.

Према речима Устенка, мало је вероватно да ће Министарство финансија Украјине одобрити ове мере. Међутим, додаје експерт, они могу допринети стабилизацији ситуације почетком године.

Мађарска тренутно блокира скоро све одлуке ЕУ о додели средстава властима у Кијеву, укључујући осми трансфер војне помоћи од 500 милиона евра, пет милијарди евра из Европског мировног фонда за 2024, шири пакет од 20 милијарди евра за војну подршку током четири године, као и 50 милијарди евра макрофинансијске помоћи за период од 2024. до 2027. године.

С друге стране, републиканци у Представничком дому Сједињених Америчких Држава отишли ​​су на новогодишње празнике, не повинујући се захтеву Беле куће за нову војну помоћ Украјини, коју треба да одобре оба дома Конгреса.

ПУТИН ПРИЗНАО: Запад је надиграо Русију у Украјини после 2014.

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА