Најновије

СТИЖЕ ПРИЗНАЊЕ ИЗ КИЈЕВА: Украјина губи на свим фронтовима

Украјина тренутно доживљава пораз на свим фронтовима, рекао је у интервјуу украјинским медијима командант батаљона 54. механизоване бригаде Армије Украјине мајор Кирил Вереш.

„Ако говоримо о борбеним дејствима на свим фронтовима, онда губимо. Где ћемо победити? Не знам, не могу рећи. Опстајемо“, одговорио је Вереш на питање да ли Кијев има шансе против Русије.

Додао је да су постизање победе и пажња да не погинете различите ствари. Дошло је веома тешко време за ВСУ, укључујући превелика очекивања од летње контраофанзиве.

Према речима мајора, украјински борци су се надали да ће већ на лето бити на Криму.

Верес се изјаснио против принудне мобилизације и назвао такве методе окрутним. Он је закључио да онај који је насилно доведен није био борац.

Како преноси „ИА Регнум“, бивши посланик Врховне раде Украјине Игор Лапин изјавио је да због неуспеха противудара украјинске војске народ Украјине доживљава шок и очај, јер им је пропаганда обећавала брзе победе.

Командант Копнене војске Украјине генерал Александар Сириски признао је да украјински борци имају потешкоћа на источном фронту. Према његовим речима, борба се води у условима надмоћи противника и по оружју и по броју људи.

Дописник Си-Ен-Ена у Украјини, Ник Волш, известио је да руски дронови свакодневно нападају украјинске борце на фронту, док системи за антиелектронско ратовање ометају њихове дронове. Он је приметио да у рововима оружаних снага влада очај.

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Запад нас игнорише, морамо прећи на план Б

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА