Најновије

Тзв. Косовска полиција уклонила сирену за узбуну у Северној Митровици

Припадници тзв. Косовске полиције уклонили су јуче током поподневних сати сирену за узбуну која се налазила на једној згради у Улици краља Петра у Северној Митровици.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Трагом информација о томе које су се појавиле на друштвеним медијима, Косово онлајн сазнаје да се акција догодила у поподневним сатима. Више полицајаца ушло је у зграду у Улици краља Петра и одатле изнело сирену за узбуну која је у последње време највише коришћена за упозоравање на упаде специјалних јединица Косовске полиције.

Тзв. Косовска полиција је у јуну 2019. године покренула чак и истрагу о томе ко је наредио употребу сирене за узбуну. Тадашњи министар унутрашњих послова Косова Екрем Мустафа рекао је да је полиција покренула истражни поступак и да се прикупљају информације о кривичном делу.

„Пуштање сирење је забрињавајуц́е. Захтевам да сазнамо ко је пустио сирену. Ја сам у обавези, зато што сирена није средство којим се упозорава на спровођење полицијске акције на територији државе. Грађани су били у паници када је сирена пуштена. То је дело које држава мора да казни. Истрага је у току, полиција не спава. Имамо информације“, говорио је Мустафа.

Сирене које су коришћене у Северној Митровици биле су тема и локалне скупштине Јужне Митровице, чији су одборници једногласно донели одлуку о забрани употребе сирена за узбуну у Северној Митровици.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА