Најновије

КУРТИ ИСМЕЈАВА РАСПАЛУ ЕВРОПУ: Тражи да сам пише нацрт ЗСО - Петковић га ставио на место!

Премијер у Приштини Аљбин Курти саопштио је да може да напише модеран европски нацрт статута Заједнице општина са српском већином, реагујући на изјаву Мирослава Лајчака, да нацрт статута треба да буде интерни документ власти у Приштини. Петар Петковић поручује да Србија неће дозволити да ико обесмишљава права Срба која су испреговарана пре више од 10 година Бриселским споразумом.
Тадић ме пребацио из УН у ЕУ... Милина! (Фото: Скриншот)

Тадић ме пребацио из УН у ЕУ... Милина! (Фото: Скриншот)

Аљбин Курти понудио је међународној заједници да сам напише, како је навео, "модеран европски нацрт статута" Заједнице српских општина.

Курти је тако реаговао на интервју европског посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, у коме је рекао да је законска обавеза и део унутрашњег питања Приштине да формира ЗСО, а да Београд не мора да потпише европски нацрт статута за формирање.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручује да Србија неће дозволити да ико обесмишљава права Срба која су испреговарана пре више од 10 година Бриселским споразумом у оквиру формирања Заједнице српских општина, а која су потврђена и Споразумом о општим принципима ЗСО из 2015. године.

Петковић наводи да члан 21 тог документа јасно каже да се договор о Статуту ЗСО мора постићи искључиво у дијалогу.

Српска листа саопштила је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти уместо да почне да спроводи обавезе Приштине на шта се обавезао у Бриселу, и формира Заједницу српских општина што је договорено 2013. и 2015. године, сваког дана терорише српски народ а уједно и пркоси читавој међународној заједници вређајући чак и посреднике у дијалогу.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Бахмута

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА