Најновије

НЕСТОРОВИЋ: Нећемо ићи у коалицију ни са ким и нећемо правити никакве компромисе (ВИДЕО)

Покрет "Ми - Глас из народа" донео је одлуку да у Скупштини Београда неће дати већину ни власти ни опозицији и да су спремни за понављање избора. На конференцији за медије појавили су се сви чланови руководства "Ми - Глас из народа" и саопштили да су одлуку о томе да не улазе у коалиције донели једногласно.

“Нећемо ићи у коалицију са прозападном опозицијом која није опозиција власти већ опозиција Србији, јер свако ко се залаже за независно Косово је опозиција Србији... Нећемо ићи у коалицију са СНС јер да смо хтели могли смо се учланити, добити лепе каријере, лепе понуде… Ако ово све знате неће вас изненадити одлука коју смо ми донели да нећемо ићи у коалицију ни са ким, нећемо никог подржати и нећемо правити никакве компромисе” рекао је др Нестровоић додајући да је Покрет спреман за евентуалне нове изборе у Београду.

Он је потврдио да је било покушаја подмићивања двојице њихових одборника којима су нуђени “шестоцирени износи”, али да су они то одбили.

“Ако се неко прода мислим да је идиот, овај Покрет ће расти и то ће бити веома перспективно. Сви наши оборници тврде да је искључено”, рекао је Несторовић.

Несторовић је подсетио да је Покрет Ми- Глас из Народа кренуо са формирањем у фебруару 2023. када су се његови оснивачи састали како би договорили активности за одбрану Косова и Метохије.

“Француско-немачки план је најопаснија ствар која тренутно угрожава Србију”, објаснио је Нестровић.

Он је парафразирајући Путинову поруку западним зељама рекао да долази време када ће и власт и опозиција у Србији морати да слушају “Ми-Глас из народа” односно народ Србије.

Адвокат Бранко Павловић указао је да ће посланичка група “Ми – Глас из народа” бити најквалитетнија у Парламенту Србије.

“Ми ћемо имати шест доктора наука од 13 посланика у Парламенту. То Србија никад није видела, тај квалитет у Парламенту никад није постојао за ни једну посланичку групу. Ми Глас из народа је група људи који свој задатак у политици види као једну врсту мисије, као једну врсту обавезе да покушамо да артикулишемо укупне снаге Србије да би раскинули тај неоколонијални западни загрљај који нас држи спутане за стварни развој, и овај унутрашњи други ниво спутаности који се односи на корупцију, криминал, лоши кадрови, некоришћење потенцијала”, рекао је Павловић додајући да СНС економски води земљу у потпуно погрешном правцу.

Политиколог Александар Павић рекао је да су главни циљеви Покрета ресуверензиација и деколонизација Србије.

“Нећемо дозволити да ико призна Косово ни де факто ни де јуре. Ако то неко помисли да уради ми ћемо бити много јачи и гласнији од ових 13 мандата које смо добили, то можемо да вам гарантујемо. Позваћемо ако треба цео народ да се дигне против историјске издаје и срамоте. Косово нас окупља, Косово окуља генерације Срба, једна генерација ако испадне лошија нема право да одлучује у име свих оних генерација које су одржавале Косовски завет.

Он је рекао да су западне силе преузеле примат у вођењу српске унутрашње политике.

“Ми смо категорички за то да се избаци утицај агресивног западног фактора из политичког живота Србије.  Нећемо западне амбасадре да нам јавно говоре шта овде треба да радимо”, објаснио је Павић.

НЕСТОРОВИЋ: Немам ништа против још једног изласка на биралишта ако то не угрожава државу

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА