Најновије

ПРИВРЕДУ НАМ ВОДЕ ПОЛТРОНИ И КЛИМАВЦИ: Имамо 35 милијарди евра „мртвог капитала“ (ВИДЕО)

Појавила се ова екипа, Ми глас из народа, осам девет људи, ја их лично знам, то су часни људи. И масовно када су ме људи звали са питањем за кога да гласају, говорио сам, ево, имате за кога, изјавио је доктор Слободан Комазец, економиста и професор Правног и Економског факултета у пензији, приликом гостовања на каналу Прави одговор.

Он је рекао да морамо да „направимо заокрет и да људима вратимо будућност, а да државу вратимо народу“.
Говорећи о Косову и Метохији указао је да, чим су они увели другу валуту на Косову и Метохији уместо динара, „то је већ рушење суверенитета државе Србије“.

- Ево, у свим овим преговорима за Косово и Метохију, да ли је наша страна било какве захтеве поставила осим оног фамозног ЗСО? А то је ништа, то је месна заједница – приметио је он. 

Говорећи о поптуно погрешном вођењу економије наше земље, он је навео да имамо „мртвог капитала“ у девизним резервама висине 24 милијарде евра, али и другог капитала. 

- Зато тражимо да се банкарски сектор врати у руке националног банкарства, да формирамо развојну банку, у коју ћемо убацити ова средства и штедњу становништва. Онда ту су инструменти попут обавезне резерве, то су девизна и динарска средства, разна издвајања за потенцијалне губитке и ту има 10-11 милијарди кад се пребаци у евре. И узмите оних 24, и све то активирајмо. Ако знају то да чине – изнео је Комазец. 

Према његовим речима, из тих средстава можемо постепено да поново преузимамо страни банкарски сектор у наше руке. 

- Морамо да формирамо државну дирекцију за антикриминалну и антикорупцијску делатност.  Најбољи кадрови да ту буду који ће врло брзо решавати криминал и корпуцију – казао је. 

Како је навео, ово што сада имамо је концепција уништавања Србије и српског народа. 

- То треба спречити. Ови то не могу, јасно је. Зато ми је јако драго и подржавам свом снагом овај нуклеус који се створио. Идемо људи. Рушимо ово што је деструктивно. Ово је један малигни систем који руши све моралне норме.

Све се подводи под криминал и корупцију и везе и везице – закључио је професор Комазец. 

Он је навео да сада постоји поплава капитала који може да се пласира, и да лако можемо доћи до њега, али смо добили „нестручњаке у великим системима, државним предузећима и институцијама, полтроне и климавце који гледају само своје интересе“. 

Комазец је изнео процену светских економских кретања 2024. године, а шта је све рекао, можете чути у емисији на каналу Прави одговор. 

ЖЕСТОКИ НАПАДИ НА ХЕРСОН! Јаке експлозије у већем делу територије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА