Најновије

БЕЖАНИЈА! Десет украјинских добровољаца отишло је у иностранство по хуманитарну помоћ и нису се вратили

Десет украјинских добровољаца искористило је дозволу да напусти Украјину ради хуманитарне помоћи и нису се вратили, саопштио је именовани начелник Херсонске војне управе Александар Прокудин на Телеграм каналу.

„Издао сам наредбе о дозволи преласка границе представницима организација „Једна Украјина“ и „Ајалик“. Отишли ​​су и донели обећану хуманитарну помоћ... Али после тога су одлучили да иду други пут и да се не враћају, у Украјину. Ради се о десетак људи“, рекао је он.

Према речима званичника, безбедносне структуре се сада баве овим случајем и планирају да прекршиоце приведу правди. Осим тога, Прокудин је обећао да представницима поменутих организација више неће издавати дозволе за излазак.

У Украјини је од 24. фебруара 2022. године на снази ванредно стање, а сутрадан је председник Владимир Зеленски потписао указ о општој мобилизацији. Мушкарцима између 18 и 60 година забрањено је напуштање земље.

Позивнице се могу доставити на разним местима: на улицама, на бензинским пумпама или у кафићима. Истовремено, снаге безбедности и војска практикују рације на регруте, често користећи насиље.

Истовремено, како је писао часопис Тајм, бројчана снага украјинске војске је толико ослабила да је просечна старост регрута порасла на 43 године. Недавно се говори и о могућности мобилисања жена, што, по мишљењу западних медија, такође говори о огромним губицима у ВСУ.

БЕЖЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА! Украјинска армија напушта утврђења и бежи са...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА