Најновије

БЛОКАДА МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ: Рок за испуњење захтева истекао (ВИДЕО)

Студенти су се окупили испред Министарства државне управе у Бирчаниновој улици у Београду, што је једна тачка коју ће блокирати током протеста. Како је речено, блокираће улаз и излаз из зграде министарства, а касније ће саопштити шта ће још стати до 18 сати.

Блокада (Фото: принтскрин)

Рок Министарству државне управе да одговори на захтеве студената је истекао.

- Доставили смо захтев као савесни грађани, не као политичке опције, удружења или било шта слично - рекли су студенти, који траже увид у бирачки списак и имају друге захтеве у вези са изборним неправилностима.

Они су рекли да ће блокирати улаз и излаз из Министарства "док не будемо напунили ову улицу".

- Следећу тачку (за блокаду) ћемо саопштити овде, на исти овај начин, када се скупи довољно људи да се поделимо у две колоне, а онда ће свако моћи да изабере на коју ће тачку отићи - речено је испред Министарства.

Студенти дувају у пиштаљке и вувузеле, а блокирана је Бирчанинова улица.

Они су навели и законе за које сматрају или сумњају да су били прекршени током минулих избора, док окупљени скандирају "отварајте спискове". Они су поновили да ће блокирати још две тачке у Београду ако им Министарство не одговори.

Студенткиња Емилија Миленковић позвала је све студенте и младе да им се придруже.

- Блокаде ће да трају до 18 сати, као што смо најавили. Колеге из Новог Сада очекујемо око 12 сати - рекла је Миленковић.

А студенти из Новог Сада управо су се придружили колегама из Београда, који су их срдачно поздравили.

Она није рекла која је друга тачка коју ће студенти блокирати, што ће бити откривено у подне.

Подршку студентима испред Министарства државне управе и локалне самоуправе пружају и народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан МИливојевић.

Како су студенти раније најавили, уколико од Министарства државне управе и локалне самоуправе не добију афирмативан одговор на њихов захтев да се отвори и ревидира бирачки списак, одатле ће се наставити на блокаде два места у Београду.

Студенти из Новог Сада стигли су у Београд, како би пружили подршку "Студентима против насиља" у Београду. Са њима су и професори Филозофског факултета.

- Ово је борба свх нас студената који живе у овој држави, нисмо задовољни и желимо да се ствари промене. Испред Министарства за државну управу и локалну самоуправу ћемо се придружити колегама у Београду - рекла је студенткиња Наталија Петровић.

Понеће, додаје, комаде стиропора да мало олакшају себи јер ће "блокада бити дуга".

Група од 345 наставника и сарадника Универзитета у Београду упутила је подршку студентским протестима.

- Ко краде изборе, краде будућност. Фалсификовање бирачких спискова, пријављивање нелегалних пребивалишта и изборни инжењеринг су скандалозни покушај власти да нам још једном одузме државу, али овај пут и много више - здраву памет и последње остатке самопоштовања - наводи се у објави која је упућена медијима.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА