Најновије

ДОДИК: Сматрам да је дошло време за независну Републику Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да сматра да је дошло време за независну Српску.

Милорад Додик (Фото: Председништво РС)

"Да није странаца, ми бисмо то давно урадили. Они имају арсенал разних пријетњи којима то чине. Ја не желим никога да изложим томе. Не желим народ да изложим било каквој дестабилизацији и зато упорно говорим да је једино решење за српски народ овде независна Република Српска", рекао је Додик за портал Бањалука.нет.

Додик је навео да, како је рекао, "муслимани мисле да су они власници целе БиХ", али да морају да се пробуде из тога сна и да виде да нису.

"Ми не верујемо у БиХ, ми не волимо БиХ. Ово је наше морање. Најрадије бих да, чим се пружи прилика, Република Српска изађе из БиХ. Нећемо рат, нећемо сукобе, не треба да падне ниједан људски живот за политичке идеје, али рационално, реално, животно не можете да живите у БиХ", рекао је Додик.

Додик је истакао да ће о независности Српске говорити можда још неколико година, али да ће се то десити, пренела је Срна.

Додик је напоменуо да на нивоу БиХ Српска не успева да оствари оно што жели и да не могу да се постигну системска решења јер нема договора.

Он је оценио да су битно промењене геополитичке околоности и да Република Српска никад није имала већи број пријатеља, наводећи мађарског премијера Виктора Орбана и словачког премијера Роберта Фица.

Додик је истакао да Српској треба подршка земаља као што су Кина, Русија, Мађарска, Србија, Словачка и многе друге земље.

"Мислим да смо успели да направимо добар однос и са председником Турске, и да у том погледу имамо разумевање. Имамо добро разумевање и са руководством Хрватске. Ми смо градили Републику Српску да не буде ником спорна", рекао је Додик, наводећи да ће се они, којима буде спорна њена независност, временом на то навикнути.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА