Најновије

ОПАКЕ ТВРДЊЕ МИЛИВОЈЕВИЋА: Ево шта каже ко је послао "хулигане да ломе скупштинска врата"!

Посланички кандидат коалиције "Србија против насиља" Срђан Миливојевић изјавио је данас да је "режим" Александра Вучића прибегао полицијској бруталности у одбрани изборне крађе, пише агенција Бета.
Миливојевић / Скриншот

Миливојевић / Скриншот

Коментаришући интервенцију полиције испред Старог двора у Београду, Миливојевић је агенцији Бета казао да у Србији више не постоји ништа чему Вучић није прибегао да би остао на власти и да су нереде изазвали, како је рекао, хулигани из регрутног центра Владе Србије.

"Имамо посла с човеком који је безочни лопов када је у питању изборна воља грађана. Ухваћен је у крађи и то су потврдили сви домаћи и страни посматрачи избора, међународни званичници, контролори на бирачким местима, па чак и чланови Српске напредне странке (СНС)", казао је он.

Према његовим речима, уместо да призна изборну крађу и смањи тензије, Вучић је прибегао полицијској репресији над грађанима који се боре за свој глас.

"Ми смо и синоћ имали миран протест, ненасилног карактера, с циљем да се с балкона Старог двора грађанима обрате Владимир Обрадовић и остали кандидати за градске одборнике. Међутим, у томе нас је спречила полиција, а око 21 сат протесту су се прикључили плаћеници и хулигани из регрутног центра Владе Србије којим руководи Новак Недић, а чији је циљ био да изазову насиље. Ти хулигани су нападали и учеснике протеста који су их спречавали да ломе полицијска возила и да бацају камене коцке на зграду Старог двора", рекао је Миливојевић.

Оцењујући начин на који је полиција интервенисала, Миливојевић је казао да су они извршавали наређења директно од Вучића.

"Интервенција полиције је била невиђено брутална, у складу с наређењима која су примали директно од Вучића. У Улици Српских владара су тучени чак и случајни пролазници. Полиција је претукла и свог колегу који је на протесту био у цивилу", казао је Миливојевић.

Додао је да је председнику одбора Странке слободе и правде из Гроцке Жељку Вагићу од батињања полиције сломљена нога, наводи агенција Бета.

Миливојевић: Настављамо протесте

На питање да ли ће коалиција "Србија против насиља" наставити с протестима због прекрајања изборне воље, Миливојевић је казао да ће сваки дан у 18 часова бити организован миран и ненасилан протест грађана испред Републичке изборне комисије (РИК).

"Бранићемо изборну вољу и очекујемо да ће у томе учествовати сви који су покрадени. Немамо намеру да улазимо у било које институције и очуваћемо ненасилни карактер протеста", рекао је он.

Навео је да је "Србија против насиља" за све синоћ ухапшене обезбедила бесплатну правну помоћ и да је већина пуштена из притвора.

Из притвора је пуштен, додао је, и председник Извршног одбора Народног покрета Србије Ненад Милојичић, "кога су с упереним пиштољем у стомак киднаповале особе које се нису легитимисале".

Шокиран информацијом о Русима

Миливојевић је казао да је "шокиран" информацијом да су руске тајне службе дојавиле српским безбедносним службама да опозиција у Београду спрема Мајдан, стоји у објави агенције Бета.

"Шокиран сам изјавом Ане Бранбић да су руске службе дале најаву нашим службама да се у Београду спремају насилни протести. Имам три питања за Брнабић: шта раде наше службе безбедности, зашто и по чијим овлашћењима руске службе уходе српске опозиционаре и зашто руске службе нису јавиле да се припрема Бањска?", истакао је Миливојевић.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Обрадовић из Двери поручио да му се “не јављају више”

Извор: Бета / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА