Најновије

ПРОТЕСТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Срби затварају радње

Више од шест месеци траје забрана увоза робе српског порекла на Косово и Метохију. Такође, све чешћи су упади у продавнице и заплена робе са српском декларацијом, али и одузимање српских производа грђанима који их купују у централној Србији за сопствене потребе. Због тога је у северном делу Косовске Митровице заказан протест.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Протест је како јавља дописница Euronews Србија почео у 12 сати и наводи да ће до 14 сати све бити затворено у знак протеста.

Председник Асоцијације привредника из Грачанице Саша Секулић изјавио је раније, пред данашњи протест због забране улаза на Косово робе произведене у централној Србији, који ће данас бити одржан у северном делу Косовске Митровице, да је потребно алармирати и међународну јавност и међународни фактор у Приштини, како би Приштина преиспитала своју одлуку. 

"Треба извршити притисак на Приштину да преиспита своју одлуку", рекао је Секулић за Тан‌југ.

Он је истакао да одлука приштинских институција наноси штету свим грађанима и подсетио да се навршило шест месеци од када је Приштина забранила улаз на Косово робе произведене у централној Србији.

"На крају су грађани КиМ на највећем губитку, та роба која се сада увози и има је на тржишту у просеку је скупља за 20 до 30 одсто", указао је Секулић.

Подсетио је да је чак и Америчка привредна комора пре пар месеци упутила захтев Приштини да преиспита своју одлуку, али да је Приштина остала нема на тај захтев.

Према речима Секулића, финансијски губици због те одлуке Приштине процењују на око 63 милиона евра.

Протест због забране улаза на Косов робе произведене у централној Србији биће одржан данас у 12 часова у Косовској Митровици, испред споменика кнезу Лазару.

Извор: Јуроњуз Србија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА