Најновије

ЕУ: Насиље на протестима у Србији неприхватљиво, истражити изборне нерегуларности

Европска унија је саопштила да право на мирне демонстрације у Србији мора бити поштовано, али да насиље није решење и да је неприхватљиво, те поново позвала да се "прописно истраже наводи о изборним нерегуларностима", преноси агенција Бета.

 „Поступање полиције мора бити примерено и морају се поштовати основна права у оквиру владавине закона. ЕУ позива на мир и дијалог“, наводи се из Европске уније у одговору на питање Гласа Америке о нередима на протестима у Београду у недељу.

Из Брисела нису хтели да одговоре на питање о томе како коментаришу оптужбе власти у Србији на рачун неименованих западних земаља за изазивање нереда на протестима после избора.

Инострана посматрачка мисија на челу са Канцеларијом ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР), у прелиминарном извештају навела је да су изборе у Србији обележиле озбиљне неправилности на дан гласања, као и нефер изборни услови у корист власти. Власт у Србији негира да је било изборних нерегуларности и одбија да испуни захтеве опозиције и дела грађана да се избори понове у Београду.

Битка за Авдејевку: Руска армија наставља јуриш напредујући по боковима (МАПA)

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА