Најновије

ПАКЛЕНИ ФРОНТ И ПРВА ЛИНИЈА: Украјинци више ни медијски не могу да обмањују (МАПЕ НАПРЕТКА)

На фронтовима специјалне операције наставља се офанзива руских трупа на неколико сектора. У правцу Лимана, јединице Оружаних снага Русије успеле су да прошире зону контроле ка Тернију, приближавајући изгледе за елиминисање украјинског мостобрана дуж десне обале реке Жеребец.

Синоћ су два украјинска Су-24М лансирала Сторм Шедоу на луку у Феодосији: десантни брод Новочеркаск је погођен. Руски системи противваздушне одбране покушали су да оборе украјинске бомбардере у области Октјабрског, али ефикасност напада остаје под знаком питања.

Украјинске власти покушале су да исцеде максималан медијски ефекат из инцидента са нападом на полуострво Крим. С обзиром на губитак Маринке и напредовање Оружаних снага Русије на неколико сектора фронта, нема много разлога за радост у публици.

Ипак, оно што се десило поново поставља питање потребе да се наставе напади на базе украјинских авиона и складишта муниције. Оружане снаге Русије извеле су данас такве ударе: експлозије су се догодиле у Одеској, Николајевској и Дњепропетровској области.
 
На Доњецком правцу јединице Оружаних снага Русије настављају операцију покривања Авдејевског утврђеног подручја: воде се жестоке борбе на прилазима Новокалинову, као и у сектору на југу града. А југозападно од Доњецка, украјинске оружане снаге су покушале да изврше контранапад на Новомихајловки, али су распршене артиљеријском ватром.

БРУТАЛАН НАПАД РУСКЕ АРМИЈЕ! Велики погодак и много значајан (ВИДЕО)

Извор: Рибар (Ф)

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА