Најновије

СРБИЈА НА ИВИЦИ ХАОСА ЗБОГ СПОЉНОГ УТИЦАЈА: Заветници упозоравају да је држава угрожена

Српска странка Заветници упозорава да је Србија у опасности од спољног утицаја и политичког хаоса, да је држава увек на првом месту, а не само као политика.

“У кампањи смо поручили, и дословно сваког дана говорили, да је Србија у опасности, и да ће референдумска атмосфера на изборима резултирати хаосом на улицама. Отворено смо говорили о томе да ће такав расплет погодовати искључиво спољном фактору”, наводи се у саопштењу Заветника. 

ЗАЛУЖНИ ПРИЗНАО: Руси ће за неколико месеци ослободити и Авдејевку, Марјинка више не постоји

Српска странка Заветници упозорава да позиви опозиције Европској унији за помоћ у борби против владе могу довести до већег спољног притиска на Србију и негативно утицати на њену државност.

“Видим да колеге из опозиције позивају Европску унију да им помогне у борби против актуелне власти. Зар заиста неко мисли да је Брисел адреса од које Србија било шта може добро да очекује?! Тражите помоћ од Европске уније која вам оспорава право на државу, а без државе нема демократије. Јасно је да и Берлин и Брисел у овоме само виде прилику да појачају притисак на актуелно руководство како би се наставила даља дезинтеграција Србије”, наводи се у саопштењу.

Српска странка Заветници истиче потребу за размишљањем на државничком нивоу, а не само политичком, у актуелној ситуацији у Србији. Наглашавају да се мора избегавати насиље и сукоби, упозоравајући на опасност од сукоба Срба против Срба и улогу политичара у таквим ситуацијама.

“Ово је ситуација када сви морамо да размишљамо као државници, а не само као политичари. Нико не жели насиље, сукобе полиције и демонстраната, уништавање имовине грађана, блокаде.На крају, нико одговоран не жели да Срби ударе на Србе, а посебно не тако што ће јуришати омладина, а политичари стајати са стране: по принципу неки ћете да погинете, а неки ћемо да вас бодримо”, тврде Заветници. 

Српска странка Заветници истиче да је неопходно борити се за боље изборне услове и транспарентност како би се осигурали легитимни изборни резултати, уместо понављања избора под истим, неадекватним условима.

“Није довољно рећи: желимо нове изборе, нама су потребни изборни услови, транспарентност, минимум медијских слобода. Све оно што је у потпуности изостало током овог процеса. Залуд је понављати изборе под истим условима.
За то се морамо борити и на томе инсистирати, како бисмо имали изборне резултате са пуним легитимитетом”, наводи се у саопштењу.

ЖЕСТОКИ СУКОБИ - ГОРИ ПРВА ЛИНИЈА ФРОНТА! Креће ослобађање кључне тачке (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА