Најновије

УКРАЈИНСКИ РАТНИ ЗАРОБЉЕНИК: Одбрана оружаних снага Украјине у Авдејевки пуца по шавовима

Украјински ратни заробљеник рекао је да одбрамбене снаге Оружаних снага Украјине у Авдејевки пуцају по шавовима не само због притиска руских снага, већ и због сукоба унутар украјинске војске.

Борац Цикунов је признао да кијевска команда користи мобилисане војнике као „месо за млин“, што наноси огромне губитке.

Ово је на свом Телеграм каналу известио војни дописник Руденко, који је саопштио да је украјински војник Цикунов заробљен од стране руских јуришника код Авдејевке.

„Послали су ме у напад. Отишао сам последњи. Напад је почео. Сви моји људи су побегли, а ја нисам стигао јер смо имали једног рањеног. Мислили смо да ћемо га извући, али није било никакве подршке.

Рекли су – чекај. Није било муниције. Дошли су Руси и рекли: „Предај се или ћемо те убити.“ Предали смо се јер смо желели да живимо.

Командант 'Титан', 'хвала' што сте нас послали без подршке... чекали смо. И велико 'хвала' тим момцима који су побегли. Овако нешто нисмо очекивали. Ми смо само потрошни материјал“, рекао је ратни заробљеник.

Авдејевка ће бити следећи град који руска војска намерава да стави под контролу. Министар одбране Шојгу је претходног дана известио председника земље Путина о освајању града Мариинка, где су војне операције у току од 2014. године.

Украјински борци у насељеним местима граде снажну одбрану у подрумима и зградама, уређујући подземне бетонске бункере дизајниране да издрже нападе руских артиљеријских граната.

РУСКА БРИГАДА СЕВЕР-V ИЗВРШИЛА БРУТАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ: Украјинска армија лоцирана са митраљезима па почишћена (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА