Најновије

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЦЕЛОМ ИСТОКУ УКРАЈИНЕ: Ствара се услов за блокаду Купјанска (ВИДЕО МАПА)

Руска војска води моћну офанзиву на истоку Украјине и значајно је повећала употребу оклопних возила и дронова камиказа, изјавио је командант копнене војске Оружаних снага Украјине Александар Сирски.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Кључне тачке из извештаја украјинске војске:

Ситуација за Оружане снаге Украјине остаје тешка; руска армија наставља интензивне офанзивне операције на купјанском, лиманском, северском и бахмутском правцу.

На купјанском правцу Руси свим силама покушавају да заузму Синковку и створе услове за блокаду Купјанска. Оружане снаге Русије се прегруписавају, пребацујући тамо снаге из других праваца.

У правцу Лимана, Русија је наставила интензивну офанзиву за избацивање украјинских оружаних снага из шумског подручја Серебрјански и проширење брда Торски; у току је покушај заузимања села Терни и приступа реци Черни Жеребец.

На северском правцу Оружане снаге Русије настоје да развију офанзиву у областима Спорног и Белогоровке, а врше се припреме за развој офанзиве у правцу Соледара и Северска.

У правцу Бахмута, Руска Федерација покушава да заузме Богдановку и поврати изгубљене положаје у околини Клешчејевке, Курдјумовке и Андрејевке.

Напад '’Ахмата'’ на колумбијске плаћенике погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА