Најновије

РУСИЈА ПОТВРДИЛА ВЕЛИКУ АКЦИЈУ: Масовни напади на украјинску армију широм фронта

Портпарол украјинских ваздухопловних снага Јуриј Игнат изјавио је у телевизијској изјави да „никада нисмо видели толико пројектила истовремено на нашим мониторима“.

Министарство одбране Русије потврдило је да су руске ваздушно-космичке снаге прошле недеље извеле серију ваздушних напада на више циљева у Украјини. Саопштење министарства од петка наводи 50 „групних“ удара и једaн „масовaн“ напад помоћу прецизних пројектила и дронова.

НОВИ МАСОВНИ НАПАД НА УКРАЈИНУ: Ради стратешка авијација

Министарство је описало предвиђене циљеве као „локације одбрамбене индустрије, војна аеродромска инфраструктура и складишта за складиштење артиљеријске муниције, поморских дронова, оружја и горива за војна возила“, као и положаје трупа. Сви су успешно погођени, додаје се у саопштењу.

Валериј Залужни, главнокомандујући украјинских оружаних снага, известио је раније током дана да су кијевске трупе откриле најмање 158 одвојених лансирања у четвртак увече и петак ујутру. Тврдио је да је од укупно пресретнуто 27 дронова и 87 крстарећих пројектила.

Портпарол украјинских ваздухопловних снага Јуриј Игнат изјавио је у телевизијској изјави да „никада нисмо видели толико циљева истовремено на нашим мониторима“.

ПАКАО ЗАПОРОШКОГ ФРОНТА: Украјинска војска гори у огњу ''Солнцепека'' (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА