Најновије

''ТОЛИКО ЦИЉЕВА ЈОШ НИСМО ВИДЕЛИ'': Најмасовнији напад на Украјину од Харкова до Лавова (ВИДЕО)МАПА)

Портпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат говорио је о масовном руском ракетном нападу.

Експлозија (Фото: РусВесна)

Према његовим речима, украјинско војно особље одавно није видело толико циљева на својим мониторима у исто време, као током ваздушног напада великих размера у петак, 29. децембра.

Москва је лансирала „све осим Калибра“, посебно Кинжал, С-300, крстареће и балистичке ракете, беспилотне летелице, X-22 или Х-32, рекао је Игнат. Око 18 стратешких бомбардера лансирало је X-101/Кс-505, додао је он.

„Толико црвеног на нашим мониторима, црвено су непријатељски циљеви, дуго нисмо видели'’, тврди Игнат.

Игнат је истакао да су на мониторима били приказани циљеви у скоро целом ваздушном простору Украјине, „у свим областима и у свим правцима“.

 

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни рекао је да је у рано јутро 29. децембра дошло до експлозија на војним и индустријским објектима у Украјини, као и на критичним инфраструктурним објектима земље.

Саопштено је да су нападнути Кијев, Дњепар, Харков, Полтава, Виница, као и области Хмељницка, Одеска и Николајевска.

Према писању Телеграм канала Mash, који се позива на војне официре и украјинске изворе, у нападу су погођена укупно најмање 44 објекта. Полигон Јаворовски, критични инфраструктурни објекат у Лавову, војна складишта у Кијеву и Харкову, зграда ракетно-космичког предузећа „Артем“ у Кијеву, област у којој се налазе системи ПВО у региону и Академија копнене војске Нападнуте су и украјинске трупе у Лавову.

Телеграм канал „Осведомитељ“ појашњава да је услед комбинованих напада дошло до неколико десетина експлозија у различитим деловима Харкова, оштећена су индустријска предузећа и складишта. Поред тога, према неким извештајима, нападнута је једна од украјинских војних јединица и фабрика тенкова Малишев.

У Одеси је оштећена лучка инфраструктура и конзервирани индустријски објекат, а у Бељајевки је оштећено складиште муниције. У Кијеву су оштећена складишта у обколини Подољска, која су наводно служила за складиштење оружја.

Украјинска енергетска компанија Укренерго саопштила је да је термоелектрана оштећена услед експлозија у једном од источних региона земље. Оштећен је и високонапонски вод у једном од централних региона земље. Осим тога, у четири региона Украјине, Кијеву, Дњепропетровску, Одеси и Харкову, струја је искључена.

Језиве сцене из Одесе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА