Најновије

БИВШИ САВЕТНИК НЕТАЊАХУА: Хамас су исламска верзија усташа - признавање Косова је грешка Израела (ВИДЕО)

Хамас су исламска верзија усташa, претња цивилизацији и као такви морају бити уништени, каже у интервјуу за Косово Онлајн, Мајкл Фројнд, председник Удружења јеврејско-српског пријатељства, познати новинар и бивши саветник Бењамина Нетањахуа. 

У интервјуу за Косово Онлајн, Фројнд је из Њујорка рекао да је Израел погрешио што је признао независност Косова и да би рат између Израела и Хамаса могао да ескалира, јер је, према његовим речима, ширење исламског екстремизма нешто што прети свакој земљи у Европи. .

Тренутно су сви његови синови у израелским оружаним снагама.

"Био сам благословен са пет синова и сви су у војсци. Четири су у борбеној резерви, један је на северу на граници у Либану где је било много акција против Хезболаха. Веома тешка времена, очигледно за мене. као отац, много непроспаваних ноћи, али у исто време, веома сам поносан на њих и њихову посвећеност земљи и одбрани нашег народа и Израела“, каже Фројнд.

“Ширење исламског екстремизма је нешто што прети свакој земљи у Европи и већини западног света. Много је занимљивих историјских паралела између Србије и Израела. Мале земље окружене непријатељским снагама, које су током историје биле окупиране и освајане. Међутим, Јевреји и Срби су јаки и одлучни народи, нећемо стајати по страни док други покушавају да нас униште. За време Холокауста Срби и Јевреји су заједно страдали од усташа и Немаца. Сада је време да Срби и Јевреји живе заједно и подржавају једни друге. Пратио сам вести о Косову и видим како су и међународни медији који извештавају о пристрасности Израела такође пристрасни према Србији по истом обрасцу. Не говоре истину, не разматрају историјски контекст и шире пропаганду Приштине. Али, као што знамо, Косово је колевка српске цивилизације, оно је за Србију оно што су за Израел Јерусалим, Јудеја и Самарија. Наши народи морају стајати једни уз друге.”, објашњава бивши Нетањахуов саветник.

На питање да ли је признавање независног Косова било грешка, Фројнд каже: “Апсолутно. Убрзо након такве одлуке, која је донета под јаким америчким притиском, јер је Израел годинама одбијао да призна Косово, али је то учинио под притиском бивше америчке администрације, написао сам снажан чланак у Јерусалем Посту у коме сам критиковао владу због тога. . То је била увреда за историју, правду и морал, надамо се да ћемо успети да убедимо израелску владу да се предомисли и повуче признање такозване независности Косова.”

Погледајте шта све каже Фројнд:

Прочитајте ОВДЕ о протестима широм Украјине 

Извор: Косово Онлајн / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА