Најновије

"ПроГлас" У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Ви не занимате власт у Београду

На Косову и Метохији, на позив грађана Косовске Митровице, одржана је трибина „Потпиши и подржи ПроГлас“, на којој су говорили др Миодраг Јовановић, професор Универзитета у Београду, књижевник и издавач Гојко Божовић, као и Милица Андрић Ракић, програм менаџер Нове друштвене иницијативе.

Божовић је прво рекао: „Дошли смо у најбољој намери да разговарамо и да вас чујемо”.

– Обични људи имају много више разумевања и солидарности са нашим сународницима на Косову и Метохији од власти која Србијом влада више од 10 година. Како живи обичан свет, које су његове стварне потребе – то не учимо од оних који владају. Влада је постала персонализована. Постало је дубоко лично, без одговорности и обавеза према уставном поретку земље - рекао је Божовић.

Он је додао да неко мора да одговара што становници Косова и Метохије не могу да гласају на свом подручју, већ се аутобусима одвозе до других места где гласају.

- Питају нас зашто се Косово и Метохија и косовски проблем нигде не помињу у ПроГласу. Не помиње се из истог разлога што нисмо поменули ни Европску унију, ни литијум, ни екологију, ни читав низ питања око којих поједине странке у Србији воде политичке кампање. ПроГлас није политичка странка, ПроГлас су грађани. Он не може и не сме да понуди никакво конкретно решење у смислу конкретних политика. ПроГлас је трасирање основних праваца, како институције у овом друштву треба да функционишу – рекао је професор Јовановић.

ПроГлас наставља да се шири у Србији, а дан после Косовске Митровице, покретачи иницијативе посетиће Краљево.

Иза иницијативе ПроГлас стали су Љубомир Симовић, проф. др Владимир Костић, проф. др Иванка Поповић, Миодраг Мајић, проф. др Миодраг Јовановић, Драган Бјелогрлић, проф. др Владица Цветковић, Светлана Бојковић, Гојко Божовић, Срдан Голубовић, Биљана Степановић, проф. др Филип Ејдус, проф. др Тамара Џамоња Игњатовић, и Петар Пеца Поповић.

Иницијативу је до сада потписало скоро 165.000 грађана.

Прочитајте ОВДЕ шта је председница Заветника поручила из Краљева

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА