Најновије

БРУТАЛНИ ГУБИЦИ КОД КИЈЕВА И КУПЈАНСКА - Русија шаље директну поруку Украјини (БРИФИНГ)

Руска војска извела је изузетно снажан ракетни напад на војне објекте Украјине, након чега је сазвана седница Савета безбедности. Москва на састанку поручила да Украјина више нема ресурса да одржава ситуацију на фронту. Из руског војног ресора саопштили да су забележени велики губици Кијева код Купјанска.

Брифинг Министарства одбране Русије

Руска војска је за протекла 24 часа гранатирала положаје три украјинске бригаде на запорошком правцу, а том приликом страдало је 20 украјинских војника. Реч је о 33, 65. и 117. механизованој бригади украјинске војске које су стациониране код места Работино у Запорошкој области.

Протеклог дана украјинска војска изгубила је око 150 људи на краснолиманском и купјаснком правцу. Одбијено је шест напада Кијева на купјанском правцу и један на краснолиманском.

На доњецком правцу украјинска војска одбила је два напада Украјинаца и том приликом ликвидирала до 350 украјинских војника. Поред тога, гранатирани су положаји Кијева код места Раздоловка, Перејездно, Андрејевка, Курдјумовка, Клешчејевка и Богдановка у Доњецкој Народној Републици.

Оперативно тактичка авијација руске војске је протеклог дана уништила украјински ракетни систем „ољха“ код места Липци у Харковској области.

Руске ракетне снаге погодиле су украјинска складишта где се чувала муниција и наоружање на аеродрому Староконстантинов у Хмељницкој области. Такође су мете биле и украјинска војска и војна техника у укупно 118 украјинских региона.

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ ЛИКУЈУ! Ово је одмазда за Одесу, Харков, чека се бруталан одговор Русије (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА