Најновије

РУСИ ЈУРИШАЈУ - УКРАЈИНЦИ БЕЖЕ СА ПОЛОЖАЈА: Велико напредовање и освајање територија

Према недавној анализи команде војске Украјине на Запорошком правцу, оцењени су резултати недавног 'противнапада' украјинске армије у овом региону.

Током прошле године, украјинска армија је непрестано покушавала да нападне одбрамбене позиције у областима Работино, Новопрокоповка, Вербовое и Копани. Ови напади су спроведени коришћењем тактике 'ватреног истискивања', укључујући таласасто напредовање уз активну ватрену подршку тенкова и артиљерије.

Упркос овим нападима, одбрамбене снаге су успеле да одрже активну одбрану, контролишући стратешке позиције на свим деловима линије сукоба. Са подршком артиљерије и авијације, оне су свакодневно успешно одбијале нападе украјинске армије.

Украјинска армија је претрпела значајне губитке: више од 21.000 војника, 300 тенкова и више од 800 оклопних транспортера и пешадијских борбених возила. Као резултат, 'противнапад' је оцењен као неуспешан, без значајних територијалних добитака.

Одбрамбене снаге сада херојски враћају под своју контролу изгубљене позиције, водећи борбе на ободима подручја Работино.

Украјинска армија се повлачи и припрема нову одбрамбену линију северно од садашњих позиција. Поред тога, настављају се напади на цивилну инфраструктуру у насељеним местима, уз употребу ракетних система западног модела, топничке артиљерије и различитих типова беспилотних летелица.

КАМЕРА ЗАБЕЛЕЖИЛА ПРЕЛЕТ МОЋНЕ РУСКЕ РАКЕТЕ: Погледајте како Кх-101 обмањује радар испаљујући oблак иглица (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА