Најновије

ОДМАЗДА ЗА БЕЛГОРОД: Руска освета је стигла

Руске оружане снаге су напале циљеве у Украјини након напада Оружаних снага Украјине на Белгород, саопштава Министарство одбране Русије.

Експлозија (Илустрација: РусВесна)

„Оружане снаге Украјине су јуче извеле удар вишецевним ракетним системима на град Белгород, у којем су погинули цивили, укључујући и децу“, саопштило је министарство и напоменуло да је као одговор на ове акције руска војска напала центре одлучивања и војне објекте у Харкову.

Тако је задат ударац хотелском комплексу Харков Палас, у коме су били представници Главне обавештајне управе и Оружаних снага Украјине који су учествовали у планирању напада у Белгороду. Према подацима Министарства одбране Русије, тамо је било стационирано до две стотине страних плаћеника, за које је планирано да буду умешани у нападе на руској територији која се граничи са Украјином.

Министарство одбране Русијеје објавило информацију о ликвидацији представника руководства Службе безбедности Украјине, страних плаћеника и бораца јединице Кракен.

Руска војска наглашава да ће Русија ударати само на војне циљеве и инфраструктуру која је директно повезана са њима.

Претходно је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков саопштио да је број погинулих у нападу на Белгород порастао на 24 особе. Он је додао и да су форензичари утврдили да постоји још једно преминуло дете.

Експлозије у центру Харкова погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА