Најновије

Завршено поновно гласање на 35 бирачких места

Гласање на 35 бирачких места, на којима су јуче поновљени избори за посланике Скупштине Србије као и на три места у Беграду на којима се гласао за градске одборнике, завршено је вечерас у 20 часова.

Избори (Фото: Јутјуб)

На бирачким местима где се понавља гласање за републичку Скупштину уписана су 19.543 бирача.

Према наводима медија, данас је излазност била скоро дупло мања него 17. децембра.

Избори су поновљени на бирачким местима на којима није било могуће утврдити резултате гласања на изборима одржаним 17. децембра, као и на оним местима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности.

Коалиција Србија против насиља бојкотовала је поновљене изборе.

Републичка изборна комисија данас је донела решење да се на осам бирачких места у пет општина у Србији 2. јануара понови гласање на парламентарним изборима и да се због тога штампа 5.352 гласачка листића.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је, на основу пребројаних гласова на свим бирачким местима листа "Александар Вучић Србија не сме да стане" у граду Београду освојила 64,49 одсто гласова.

"Другопласирана је листа Србија против насиља 17,70 одсто, трећепласирана је "Ми глас народа" 7,5 одсто. На четвртом месту су Милош Јовановић и СПС са око три одсто. То су коначни резултати за Београд са ова три бирачка места. Два су са Новог Београда, једно је из Рипња", рекао је Вучић на конференцији за новинаре поводом поновљених избора у штабу СНС-а на Новом Београду.

Он је додао да је у Београду излазност 41,64 одсто и да је већа од оне коју је предвидео.

Када је у питању ситуација у Београду, Вучић је рекао да данашњи резултати за власт у престоници не значе ништа.
"Што се нових избора тиче, можда ће их бити, можда не", рекао је Вучић коментаришући могућност понављања избора у престоници.

Нагласио је да је на обрађеним бирачким местима на поновљеним парламентарним изборима листа "Србија не сме да стане" освојила 69,5 одсто гласова, СПС 5,58 одсто, а листа Србија против насиља 8,31 одсто, СВМ 3,22 одсто, СДА 1,53 одсто, а "Ми глас из народа" 3,40 одсто.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА