Најновије

ПУТИН ОКУПИО СВОЈЕ ЉУДЕ ЗА СТО: Ово су директна упутства

Лидер Русије уручује акредитиве новим амбасадорима из 21 земље који ће радити у Руској Федерацији.

Времена су тешка, расте криза у глобалној политици и економији, а регионални сукоби се интензивирају, поручио је председник Русије Владимир Путин на додели акредитива амбасадорима који долазе да раде у Руску Федерацију.

"Сукоб у Појасу Газе добио је одлике хуманитарне катастрофе", нагласио је.

    Свет данас проли кроз радикалну трансформацију, указује председник. "Претходни једнополарни систем замениће нови, праведнији мултиполарни светски поредак. Верујем да је то свима већ постало очигледно. Али ни тај неповратан процес није без потешкоћа", указује Путин.

Међутим, Русија тежи конструктивној сарадњи са свим земљама и не жели да прихвати блоковску конфронтацију, истиче лидер Русије. "Желимо да се придржавамо равноправности и поштовања узајамних интереса", нагласио је.

"Русија је држава у којој ћете радити и живети неколико наредних година", казао је председник и честитао почетак рада у земљи.

Формирање праведног система међународне економске сарадње где неће бити санкција и политички мотивисаних ограничења је оно чему Русија тежи.
Односи са Немачком красила сарадња пола века

Обраћајући се амбасадору Немачке, Путин констатује да је руско-немачке односе некада половину века красила сарадња која је била корисна не само за Берлин и Москву, већ за цео европски континент.

Односе је карактерисала сарадња у сфери енергетике, додаје Путин.

Русија је без грешке и поуздано снабдевала Немачку гасом и другим енергентима, али је та сарадња прекинута експлозијом Северног тока 1 и 2 у Балтичком мору, истиче Путин.

Садашњи замрзнути односи "који нису прекинути на иницијативу Русије", не одговарају ни Русији, али пре свега нису добри за саму Немачку, наглашава руски лидер.

"Залажемо се за обнављање односа на принципу једнакости и узајамног поштовања", истакао је.
Аустралија блокира сарадњу

Аустралија је била савезник у борби против нацизма, и некада је са Русијом имала добре односе и богату сарадњу, подсетио је Путин.

Међутим, сада су то само успомене, сарадња је прекинута у свим сферама, а блоковска политика Аустралије нарушава поверење и отежава сарадњу.

ВЕЛИКА АКЦИЈЕ СРПСКЕ ВОЈСКЕ! Ухапшен шпијун, ушао у Србију па одавао тајне наше војске

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА