Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ УПОЗОРАВА: Спремите се за лоше вести

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорио је да западна војна алијанса треба да буде спремна и на лоше вести са украјинског фронта, не прецизирајући детаље.

„Ратови се одвијају у фазама. Морамо да подржимо Украјину у добрим и лошим временима. Такође треба да будемо спремни на лоше вести“, рекао је Столтенберг немачком АРД-у у тренутку када западни савезници расправљају о војној и финансијској помоћи Украјини, а Москва повећава број војника.

Руски председник Владимир Путин потписао је у петак указ о повећању броја војника за око 170.000, на 1,3 милиона. Линије фронта су скоро непромењене последњих месеци, упркос украјинској контраофанзиви током лета.

Украјинци су током контраофанзиве крстарећим ракетама потиснули руску флоту у Црном мору и нанели штету Русији дубоко на њеној територији, што је Столтенберг оценио као „велике победе иако нису успели да помере линију фронта“, наводи Брисел. преноси портал Политико.

Столтенберг је позвао чланице НАТО да повећају производњу муниције и изразио жаљење због стања европске одбрамбене индустрије.

„Нисмо у могућности да сарађујемо онолико блиско колико би требало“, рекао је Столтенберг, позивајући владе да гледају даље од својих националних интереса.

Он је рекао да Путинова победа не би била само трагедија за Украјину, већ и опасност за друге савезнике.

ЕВРОПСКИ ДЕСНИЧАРИ ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Мењамо Европску Унију!

извор: Бета.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА