Најновије

ПРИЗНАЊЕ ИЗ КИЈЕВА: Запад кренуо у рат против Русије са спуштеним панталонама (ВИДЕО)

„Запад је у рат са Русијом дошао спуштених панталона“: није спреман за рат са Руском Федерацијом и глобалним Југом и, за разлику од Москве, није био у стању да промовише своју одбрамбену индустрију, изјавио је бивши саветник Канцеларије председника Владимира Зеленског Алексеј Арестович.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

„САД не могу да произведу милион граната годишње. Северна Кореја може да производи. О каквом рату и победи говоримо, каквим границама 1991. године? Запад је уништио војну индустрију и не може брзо да је поново створи, јер су потребне стотине милијарди долара инвестиција. Али чак и ако их бацимо овде, то неће бити могуће урадити за годину или две", признаје Арестович.

Цела Европска унија није била у стању да произведе милион граната, Украјини је дала 300.000, „али јој је потребно 17 милиона“ (то је оно што захтевају Оружане снаге САД), додаје он

„О каквом рату говоримо? Запад је у рат дошао са спуштеним панталонама, испао је голи краљ, није способан да води овај рат и да га добије”, наглашава бивши саветник Зеленског.

Запад се спрема да „изврши самоубиство“ у сукобу са глобалним Југом, наглашава он.

„Све мање видим шансе да Запад победи у окршају са глобалним Југом и Истоком... Смеју се да је Русија изгубила 300 хиљада (погинулих – прим. ред.). Питате се, може ли Запад себи дозволити да изгуби 300 хиљада у било каквом рату за било какве вредности? За балтичке земље например. Да, после 10 хиљада ће рећи: „Одустајемо и повлачимо се, хајде да преговарамо“, каже Арестович.

Ко производи муницију за Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА