Најновије

АМЕРИКА ДАЛА ПОНУДУ РУСИЈИ! Москва рекла - Не!

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена дала је нову понуду Русији да пусти Американце Пола Вилана и Евана Гершковича из руских затвора.

Москва је то одбила, саопштено је данас из Стејт департмента.

Портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер није разговарао о детаљима понуде нити о томе зашто ју је Русија одбила, али информације које је обелоданио сугеришу да Вашингтон и даље преговара са Москвом да покуша да врати Вилана и Гершковича кући, преноси Глас Америке.

„Руси су одбили предлог, али то нас неће спречити да наставимо да чинимо све што можемо да покушамо да обојицу вратимо кући“, рекао је Милер на конференцији за новинаре.

Вилан, стручњак за корпоративну безбедност из Мичигена, налази се у руском затвору од децембра 2018. године, када је ухапшен под оптужбом за шпијунажу. Осуђен је на 16 година затвора, а он и америчка влада негирају оптужбе.

Гершкович, репортер америчког листа Валл Стреет Јоурнал (ВСЈ), приведен је у марту док је био на новинарском задатку у руском граду Јекатеринбургу, око 2.000 километара удаљеном од Москве. Руске власти су га оптужиле за шпијунажу, што Гершковић и ВСЈ поричу.

РУСКЕ ТРУПЕ ДОБИЈАЈУ НОВО НАОРУЖАЊЕ НА ФРОНТУ :Удар грома и зраци смрти

Извор: Танјуг.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА