Најновије

Почиње Ноћ књиге: Не пропустите хит наслове!

Ово су хитови Ноћи књиге.

Фото: Лагуна

Књига о Титу, Добрица Ћосић

Последња књига Добрице Ћосића на којој је радио у ноћи своје смрти. Историја односа са Јосипом Брозом Титом од првог сусрета до прекида односа након Ћосићевог писма о смени Ранковића. У тестаментарној књизи, која представља историјски извор првог реда, налази се реконструкција једног времена, распада земље, југословенства, и највише – српског пораза.

Биоскопска промишљања, Квентин Тарантино

Распамећујуће забавна, опасно интелигентна књига о филму јединствена и креативна као и остала Тарантинова дела. Организована око кључних америчких филмова из седамдесетих година, које је први пут гледао као млади биоскопски гледалац, ова књига је интелектуално ригорозна и проницљива колико и разиграна и забавна. 

Луди краљ, Жељко Ивановић

„Заборавите Жељка Ивановића, антиратног новинара из раних деведесетих, човјека који је био дио свих важних пројеката за стварање независне медијске сцене у Црној Гори (Круг, Монитор, Вијести) луцидног колумнисту, поузданог хроничара нашег транзицијског лутања, аутора неколико вриједних публицистичких књига… све то заборавите. Пред вама је сада Жељко Ивановић, драмски писац. Његов Луди краљ открива и показује дубину пропасти једног друштва.“ Балша Брковић, књижевник и колумниста

Бастадур, Јасенка Лаловић

У роману Бастадур, чију радњу смешта у прву половину XX века, Јасенка Лаловић следи идеју да у сваком човеку живи комадић калуђера, баш као што у сваком калуђеру претекне део његовог световног живота. Таква се мешавина жудњи, тежњи и осећања јавља код свих протагониста овог узбудљивог романа. 

Пријатељи, љубавници и Велика Страшна Ствар, Метју Пери

Последње дане октобра обележила је вест да је преминуо глумац Метју Пери. Чувени Чендлер Бинг из серије Пријатељи имао је своје изазове за које није знало много људи, а онда је прича о његовом алкохолизму и зависности од дроге почела да се шири. Објављивањем аутобиографије сви су могли да сазнају његову причу, непоколебљиво искрену и дирљиву.

Госпођа, Е Л Џејмс

Наставак светског бестселера Господин. Од величанствених албанских планина преко руралне идиле енглеског села, до сеновитог гламура савременог Лондона, Госпођа је очаравајуће, врело путовање пуно љубави, чежње, прихватања и искупљења.

Никад никад, Колин Хувер, Тарин Фишер

Две ауторке су удружиле снаге баш као њихови јунаци и створиле неодољиву мистериозну љубавну причу која нас подсећа да су искрено покајање и јака осећања чудотворна мешавина која руши све препреке.

Божићна књижара, Џени Колган

Савршен спој љубавног романа са хепиендом, али и прича о две сестре које покушавају да превазиђу предрасуде које гаје једна о другој и прихвате компромис. Ликови деце нарочито су уверљиви и уливају овој неодољивој причи сјајну дозу хумора и срдачности.

Ноћне речи, Владимир Табашевић

Нешто је обуздало Табашевићеве реченице и он је напокон написао роман какав је некада само прижељкивао да ће бити у стању да створи: дело које у себи сажима четврт века живота у једној култури која је уништавана војним агресијама и унутрашњим, сопственим сабластима.

Пакрац, Владан Матијевић

Психологија неуравнотеженог јунака ове беспоштедне анатомије посрнућа, између осталог, осликава наличје послератне Србије, осиромашене и морално девастиране. У ту исповест о себи и људима са булевара, свом сведеном животу између пијаце Ђерам и гарсоњере пуне оружја, повремено се уплићу крваве сцене из Пакраца.

Хероји и губитници, Вуле Журић

У овој књизи нема ничега измишљеног или измаштаног. Журић је сабрао и представио двадесет узбудљивих, документарних приповести о значајним људима попут Боре Станковића, Лава Троцког, Ивана Горана Ковачића, Кристе Ђорђевић, браће Стојановић, Пјера Паола Пазолинија и догађајима у којима су активно учествовали и оставили свој неизбрисив траг. 

Да ли и код тебе пљушти?, Соња Ћирић

„Роман Соње Ћирић прича је о свима нама чији су животи заувијек промијењени распадом Југославије. Точније, о оним телефонским разговорима које нисмо обавили иако смо имали и број и знали кога морамо назвати. Зато се сада морамо оправдати и пред собом и пред својом дјецом.“ Филип Шварм, главни и одговорни уредник недељника Време

Крадљивица јагода, Џоана Харис

Вијан Роше се скрасила у Ланскенету на Тани – село које ју је својевремено одбацило коначно је постало њен дом. А онда се у некадашњој цвећари на тргу – тачно преко пута продавнице чоколаде – отвора нова тајанствена радња која има посебну драж и чије отварање наговештава промену: пометњу, сукоб, а можда чак и убиство...

Чаробне бајке, Лора Сампсон

Запутите се у далеке земље по којима лутају страшне авети и утваре против којих се боре одважне јунакиње и моћни чаробњаци. И пазите да се не изгубите у тајанственом свету враџбина и тешко раскидивих чини. У овој прелепо илустрованој књизи прикупљене су чаробне бајке из целог света – од Северне и Јужне Америке, Европе, Западне Африке, па све до Азије и Океаније.
 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА