Најновије

ТАЧКА БЕЗ ПОВРАТКА: Непоштовање међународног хуманитарног права у Гази ствара ожиљке на нашој колективној савести

Долазимо до тачке без повратка у Гази, где очигледно непоштовање међународног хуманитарног права ствара ожиљке на нашој колективној савести, упозорава агенција Уједињених нација за палестинске избеглице UNRWA.

Палестина (Фото: Pixabay)

Челник UNRWA Филипе Лазарини позвао је на издвајање додатних средстава и додао да државе морају да пронађу политичку вољу да окончају ту трагедију, пренео је "Гардијан".

"Ако не будемо реаговали сада и зауставили покољ, то ће заувек укаљати наш кредибилитет као представника међународне заједнице и подстаћи бескрајне циклусе насиља који ће нас на крају све захватити", истакао је он.

Агенција наводи да су 133 њена радника убијена од 7. октобра, док је од почетка рата пријављено 129 инцидената у просторијама UNRWA, а неки објекти су више пута погођени.

Како се додаје, 34 објекта UNRWA директно су погођена, а 57 објеката претрпело штету. UNRWA је, такође, примила извештаје о војној употреби својих објеката у најмање пет наврата.

Организација наводи да је чак 1,9 милиона људи, што чини више од 85 одсто становништва Појаса Газе, расељено, а многи од њих више пута.

О дешавањима на украјинском фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА