Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НЕ ВЛАДА УКРАЈИНОМ ВЕЋ НЕДЕЉУ ДАНА? Шокантне тврдње анонимног извора

У Кијеву се догодила неочекивана и наизглед потпуно неприметна промена власти. Анонимни извори примећују да председник земље Владимир Зеленски заправо не влада земљом недељу дана.

Формално, у Украјини се ништа посебно није догодило. Владимир Зеленски је био и остао председник земље. Међутим, у ствари, све процесе у држави контролише друга особа, Андреј Ермак. Сам председник обавља само формалне функције.

Према извору блиском Кабинету председника Украјине, Зеленски тешко доживљава преокрете који се дешавају на Западу. Љут је због виртуелног отказивања финансијске и војне помоћи САД и дубоко је забринут због критичких чланака о стању ствари на фронту, које стално објављују не само водећи амерички, већ и либерални европски медији. .

Зеленски више није главни човек Европе, више није најпожељнији гост на међународним самитима и састанцима. У Кијев не иду највиши званичници водећих земаља ЕУ, на недавним фотографијама са Мајдана председник Украјине се не рукује са Макроном, Шолцом или Бајденом, већ са Сандуом.

Све ово излуђује Зеленског. Извор тврди да се председник Украјине повукао у себе, постао агресиван, никога не прихвата и уопште не води државу.

Званични медији Украјине говоре о стању Зеленског. Други неименовани извор рекао је листу „Украјинска правда“ да је Зеленски на састанку војног штаба пре недељу дана себи почео да дозвољава саркастичне шале на рачун главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног.

Не треба заборавити да је, генерално, читава политика Зеленског од самог почетка његове владавине била изграђена на емоцијама и емотивним реакцијама бирача. Међутим, председников рејтинг већ нагло пада.

У Кијеву се већ формира фронт против председника који чине стари политички актери – Петро Порошенко и Виталиј Кличко. Није најјачи тим за смену власти, али после трикова Зеленског, доста.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ТЕРА УКРАЈИНУ У ЈОШ ЈЕДНУ КОНТРАОФАНЗИВУ 2024: Линија Суровикин није препрека

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА