Најновије

ВУЧИЋ ИЗВЕО ДРЖАВНИ УДАР: Кад потпише ово, готово је с Косовом! (ВИДЕО)

Вучић је извршио државни удар. Не само да је нелегално и без овлашћења преговарао о променама граница и територијалном интегритету републике Србије, него је толико био био дрзак и осион да тај план не покаже парламенту који је изнад њега у подели власти, изјавио је професор доктор Дејан Мировић гостујући у емисији Луча јутјуб канала Прави одговор.

Дејан Мировић. (Фото: Јутјуб)

- Не знам зашто опозиција није инстистирала да Вучић прикаже тај француско-немачки план, а не да он нуди да они дођу код њега, па да им он уз вино или не знам шта, покаже тај план. Ово је опасно за њега и за нас – констатовао је Мировић.

У емисији је детаљно рашчлањен француско-немачки план за Косово и Метохију, за који је Вучић најавио да ће га потписати уз неке мање корекције, и закључено да тај план у целини катастрофалан за Србију и да се њиме недвосмислено прихвата независно Косово и улазак Приштине у Уједињене нације.

- Вучић врло покварено и подмукло говори како ми имамо нека екстра давања за плате на Косово и Метохију, иако ти људи који су запослени у српским институцијама плаћају порезе и доприносе Србији. Никад није било горе. Имате албанске институције које су управо Ивица Дачић и Александар Вучић омогућили Бриселским и Вашингтонским споразумом, имате РОСУ на сваком кораку, људи су уплашени – казао је Мировић. 

- Вучић је на Скупштини изнео много неистина. У једном тренутку, јер он примењује методе радикалне странке, са идеологијом ЛДП-а, он је чак почео да нам тумачи историју како смо пострадали у царинском рату са Аустро-угарском и у Првом светском рату. Ту видите једну подлу и покварену идеологију, да ли га томе учи његов саветник Тони Блер или неко други, а то је да смо ми криви што нас је Аустроугарска напала – указује Мировић на који начин Вучић покушава да направи аналогију са актуелним дешавањима. 

Он је позвао и на протест испред Председништва Србије на Сретење 15. фебруара у 18 часова, где ће се појавити и Срби са Косова и Метохије, како би се успротивили потписивању француско-немачког или неког сличног споразума. 

Бела кућа равнодушна према будућности украјинске државе

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА