Најновије

КОСОВО У НАТО? Опасне лажи Александра Вучића! Курти је Вучић - реч „курт“ значи „вук“! (ВИДЕО)

Ово што се дешавало у Скупштини је лакрдија. Посланици су имали ограничено време да поставе неко питање, а Александар Вучић неограничено одговара на питања, онда их прозива, јавно извргава руглу, лаже, говори све оно што је навикао у свом уличном маниру и на тај начин омаловажава и достојанство саме Народне скупштине, изјавио је Младен Обрадовић, уредник канала Срби за Русе и лидер покрета „Образ“. 

Обрадовић је подсетио да је СНС укинуо Министарство за Косово и Метохију што је већ указивало на то каква се судбина спрема за јужну српску покрјаину. 

- Власт је уместо тога формирала Канцеларију за Косово и Метохију, и ко год да је директор, он је само један трећеразредни службеник или можда четвртог или петог реда. Какве везе има председник Републике са извештајем једног четвороразредног чиновничића ником није јасно. Шта има да прича на седници где се разматра извештај Петра Петковића? Ту су побркани лончићи и то је урађено намерно да би се народ збунио – каже Обрадовић и додаје да се о немачко-француском плану за Косово и Метохију расправљало узгред и то само зато да би Вучић био представљен као жртва и херој. 

Он је подсетио да је Вучић изјавио раније да је спреман да потпише план који је понудила, како је председник Србије навео, „велика петорка“, и да га спроведе у дело.

- Такође је рекао да је имао само једну примедбу. Имали смо једну посредну тврдњу да он није за улазак Косова у УН, како би забашурио оно што тамо пише. А пише да се Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организација, а то укључује и УН. Али та реченица подразумева такође и улазак у НАТО, ЕУ, Савет Европе, Унеско, Интерпол.... – упозорио је Обрадовић.

Он је подсетио да је Вучић на конференцији за новинаре рекао: „Ми не можемо да спречимо улазак Косова у НАТО“.

- Изрекао је очигледну и опасну лаж. Зашто? Зато што за улазак Косова у НАТО потребна је сагласност свих земаља чланица, па и оне четири  које не признају Косово. Оне имају право вета, а колико је то право важно, видимо по томе што Шведска и Финска нису примљене, јер Турска блокира пре свега Шведску за улазак у тај савез. А видимо да Шпанија, на пример, не жели да прихвати ни на који начин независност тзв. Косова – указао је саговорник канала Прави одговор.

Обрадовић је такође говорио и о Вучићевој актуелној опсесији да се представља као вук и рекао да ми сада и у Београду и у Приштини имамо на власти “вучиће“. Наиме, како је рекао, реч „курт“ је турског порекла и значи „вук“, па би Курти тако био приштински Вучић. 

Он је у емисији говорио и о стању у Украјини, стању на фронту, али и одговорио на питање зашто након земљотреса у Турској и Сирији цео свет шаље помоћ и спасиоце у Турску, док на Сирију мало ко поред Русије поклања пажњу.  

БИТКА ЗА БАХМУТ: Украјинци шаљу све своје резерве, руско напредовање руши последње наде бранилаца (МАПЕ)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА