Најновије

Путин честитао Дан државности Србијe: Подржавамо Ваше напоре усмерене на заштиту територијалног интегритета земље

Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко уручио је председнику Србије Александру Вучићу честитку председника Русије Владимира Путина поводом Дана државности, у којој се наводи да се подржавају напори Србије, усмерени на заштиту територијалног интегритета земље и решавање косовског питања.

„Србија је значајан и поуздан партнер Русије. Високо ценимо избалансирани спољнополитички курс који Београд спроводи у актуелним сложеним међународним околностима. Подржавамо Ваше напоре усмерене на заштиту територијалног интегритета земље и решавање косовског питања“, написао је Путин.

„Уверен сам да даљи развој руско-српског стратешког партнерства у потпуности одговара интересима наших братских народа. Искрено Вам желим добро здравље и успех, а свим грађанима Србије благостање и просперитет“, наводи се у честитики руског председника.

Сретење се обележава као државни празник Србије, јер је 15. фебруара 1804. године почео Први српски устанак и почела борба за ослобођење од Турака, а на тај дан 1835. године Скупштина у Крагујевцу донела је Сретењски устав, први устав Србије.

Тај устав се сматра једним од најмодернијих, најдемократскијих и најлибералнијих устава свог доба.

1.500 Украјинаца опкољено северно од Бахмута: Судбина украјинског гарнизона унапред се зна (МАПА)

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА