Најновије

Украјинци сањају да отворе „други фронт“ против Русије - шта је „коалицији вољних“ (МАПА)

Команда Украјинских оружаних снага искористила је Бајденову посету Кијеву да подигне морал својих потчињених. Чак се говори и о могућем отварању „другог фронта“ против Русије, пише руска новинарка Елена Панина

Гласине о "другом фронту" могу остати гласине, али се могу и остварити у пракси. Довољно је подсетити се на идеју коју је у јесен 2022. изнео бивши директор ЦИА Дејвид Петреус о „коалицији вољних“.

Пројекат предвиђа војну интервенцију у украјинском сукобу неколико земаља. Пољска би требало да чини језгро коалиције, Румунија и друге земље треба да имају споредну улогу, под општим вођством америчке војске.

У прилог овој верзији говори и распоред Бајденових састанака у Пољској. Прво са пољским председником, а потом са лидерима букурештанске деветке.

Букурештанска деветка створена је са циљем развоја и продубљивања војне сарадње између земаља источног крила НАТО-а. Укључује Бугарску, Чешку, Естонију, Мађарску, Летонију, Литванију, Пољску, Румунију и Словачку.

Са ове листе, једино Мађарска покушава да остане ван сукоба са Русијом. Остали су задрти русофоби, Пољска на првом месту.

ВАГНЕР ПРИТИСКА СА ТРИ СТРАНЕ БАХМУТ: Украјинци потиснути у граду, "кљешта" притискају са југа и севера (МАПА)

Извор: Правда/hlavnespravy.sk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА